Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Nederland

Resultaat 1–40 van de 452 resultaten wordt getoond

Bierland Nederland in het kort:

  • Meer dan 550 bierbrouwers, waarvan zo’n 250 brouwerijhuurders
  • Vele internationale invloeden
  • Een hoog aantal tijdelijke bieren (bijvoorbeeld seizoensbieren)
  • Weinig oude tradities worden bewaard gebleven

Geschiedenis van de Nederlandse biercultuur

In Nederland wordt er al sinds het begin van de christelijke jaartelling bier gebrouwen. Het begon allemaal in de kloosters, in de middeleeuwen. Maar aan het einde van de middeleeuwen ontstonden er steeds meer professionele bierbrouwerijen. Pas in de gouden eeuw werd het brouwen van Nederlands bier ook ingezet voor commerciële doeleinden.

De Nederlandse brouwers maken zich uiteindelijk de buitenlandse biersoorten eigen, om zo de groei van buitenlandse afnemers te stimuleren. Helaas verdwijnt deze rijkdom aan stijlen na de tweede wereldoorlog. De Nederlandse productie beperkt zich in deze periode tot het brouwen van pils.

Gelukkig keert het tij weer vanaf de jaren ’80. Sindsdien neemt het aantal bierbrouwerijen weer flink toe en heroveren de Nederlandse speciaalbieren de markt!

“Om tegemoet te komen aan buitenlandse afnemers maken Nederlandse brouwers zich buitenlandse bierstijlen eigen. Zo ontstaat een typische biercultuur met veel internationale invloeden.”

Zin in Nederlandse bier gekregen?

Net als bij onze zuiderburen zijn er veel verschillende Nederlandse biersoorten te ontdekken. Proef bijvoorbeeld eens een heerlijk bier van brouwerij Jopen of duik in de wereld van lokale brouwerijen als Duindauw en Dampegheest.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.