BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Egmond Blonde

Egmondse Blonde (5,7%) is een blond abdijbier met met fruitige nuances. De afdronk is bitter en heerlijk fris.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Egmondse Blonde

Egmondse Blonde is een sensationeel blond abdijbier van de Sancti Adalberti brouwerij uit Egmond. Bij het uitschenken van dit bier zie je een geel brouwsel met een witte schuimkraag. De Sorachi-Ace hop zorgt voor een elegante bitterheid. In de neus is een fruitige geur waar te nemen die vooral uit citrus bestaat. De smaak is lekker fruitig en licht moutig. Ook is een elegant bittertje aanwezig. Met een alcoholpercentage van 5,7% is Egmondse Blonde niet heel zwaar te noemen. Wij adviseren om dit abdijbier te drinken op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius.

Sancti Adalberti Brouwerij

Het dorp Egmond staat bekend om de Sancti Adalberti brouwerij. Deze brouwerij is volledig toegewijd aan de abdij van Egmond. Winst maken is daarom niet het hoofddoel van de brouwerij. Met de gelden die binnen komen uit de verkoop van de abdijbieren wordt traditiegetrouw een bedrag overgemaakt aan de abdij. Zo draagt de Egmondse Brouwerij bij aan de instandhouding van de abdij. Momenteel wordt er op kleine schaal gebrouwen en zijn de bieren bijna alleen lokaal verkrijgbaar. De brouwerij zet vooral in op duurzaamheid en exclusiviteit. Via deze weg blijven de Egmondse Bieren nog vele generaties beschikbaar. Met de Egmondse Blonde heeft de brouwerij in ieder geval een sensationeel blond bier in huis.

Ingrediënten Egmondse Blonde

Zoals eerder omschreven zet de Santi Adalberti brouwerij vooral in op duurzaamheid. De brouwerij voelt zich daarom genoodzaakt om met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten te werken. Voor de Egmondse Blonde maakt de brouwerij gebruik van onderstaande ingrediënten in het brouwproces:

  • Water
  • Normale bio mout
  • Cara hell bio mout
  • Sorachi Ace hop uit Japan

Foodpairing tips

Met het fruitige karakter en de citrusachtige smaak hebben wij ook een aantal foodpairing tips voor onze familieleden. Wij adviseren om de Egmondse Blonde te combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Gegrilde zalm
  • Caprese salade
  • Droge worst
  • Spaghetti Bolognese
  • Brood of toast met tapenade
  • Romige en jong belegen kaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Egmond Blonde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Egmond Blonde

 2,59

32 op voorraad

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.