BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Duindauw Dorpsgek

Dorpsgek (8%) is een Tripel van hoge gisting. Heerlijk frisse tonen gecombineerd met kruidige toetsen. Zeer berucht en geliefd onder de lokale bevolking.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Dorpsgek

Dorpsgek is een doldwaas speciaalbier uit Castricum. Deze tripel is berucht in het dorp, maar ook zeker geliefd. Een stevig bier met een alcoholpercentage van 8%. Een bier van hoge gisting met zeer kruidige toetsen. Brouwerij Duindauw heeft diverse kruiden toegevoegd in het brouwproces, zodat deze pittige Tripel is ontstaan. Het hele jaar door kun je genieten van deze goudblonde gek. Deze Dorpsgek kent meer smaken dan honderd wijzen kunnen proeven. Verschillende dwaze smaken razen langs je smaakpapillen. Je kunt dit bier het beste drinken op een drinktemperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Duindauw

Brouwerij Duindauw is een ambachtelijke bierbrouwerij uit Castricum, een Noord-Hollandse kustplaats. Laurens en Frank zijn in 2016 gestart met hobbymatig bier brouwen in een eigen garage. Uiteraard werd dit in eerste instantie in minimale aantallen gedaan. Er werd veel geëxperimenteerd en geproefd. Na wat onderzoek kwamen Laurens en Frank erachter dat Castricum nog geen eigen biertje had. Samen met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij uit Uitgeest sloegen zij de handen in één om een eigen Castricums bier op de markt te brengen. Dit resulteerde in grotere oplages van het Blozend Blondje en inmiddels een tweede bier: Dorpsgek. Beide bieren zijn inmiddels in vele lokale horecagelegenheden en slijterijen verkrijgbaar.

Ingrediënten Dorpsgek

Dorpsgek is een speciaalbier van hoge gisting met heerlijke kruidige toetsen. Onderstaande ingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces:

  • Duinwater
  • Mout
  • Hop
  • Gist
  • Doldwaze kruiden

Foodpairing tips

Wanneer bier wordt gecombineerd met de juiste spijzen, komen de smaakaroma’s beter tot zijn recht. Om deze reden hebben wij het vervelende beroep om ieder bier te mogen proeven en een juiste smaakcombinatie te adviseren. Wij kunnen onderstaande gerechten aanbevelen om te combineren met Dorpsgek:

  • Bitterbal
  • Partysnacks
  • Kruidige kipgerechten
  • Spicy Thaise gerechten

Brouwerij Duindauw heeft naast deze tripel ook nog een ‘blond bier’ op de markt: Blozend Blondje. Ook deze is via de webshop online te bestellen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Duindauw Dorpsgek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Duindauw Dorpsgek

 2,59

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.