Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Alcoholvrij bier

Toont alle 18 resultaten

Geschiedenis van alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier heeft de laatste jaren pas echt een vlucht genomen, maar de oorsprong van alcoholvrij bier ligt alweer vele jaren achter ons. In 1917 deed alcohol vrij bier haar intrede in Nederland, het was de Amersfoortse Phoenix Brouwerij die het bier ‘Malto’ op de markt bracht. In de promotie van dit bier richtte de Phoenix Brouwerij zich met name op studenten. Onder deze groep was bier drinken namelijk een populaire bezigheid, maar met alcohol vrij bier zouden de prestaties op school enkel nog maar verder toenemen.

Ondanks de geringe populariteit onder studenten en de groeiende populariteit onder sporters verdween het alcoholvrije bier toch weer uit het straatbeeld in Nederland. Dit tot het jaar 2010 toen Bavaria met haar Bavaria 0,0 op de markt kwam. Zij constateerden een groeiende vraag naar alcohol vrij bier en besloten hierop in te spelen. Door grootste promotieacties en een steeds verder groeiende markt besloten vele andere brouwerijen ook één of meerdere alcoholvrije biertjes op de markt te brengen. Het heeft dan ook niet lang geduurd, voordat ook brouwerijen van speciaalbier besloten om alcoholvrije speciaalbiertjes op de markt te brengen.

Inmiddels is het alcoholvrije bier de snelst groeiende bierstijl en heeft het inmiddels al een marktaandeel veroverd van ruim 5%. Deze bierstijl is niet meer weg te denken en de verwachting is dat het marktaandeel de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.

“Vroeger was een groot deel van de bevolking analfabeet. Kroegbazen konden dus aan het aantal kruisen op de biervaten zien welke bier ze schonken. Wel zo handig.”

Soorten alcoholvrij bier

De meeste (grote) pils brouwerijen hebben een alcoholvrije variant op de markt gebracht. Waar het begon met Bavaria, hebben nu ook brouwerijen als Heineken, Grolsch en Amstel een alcoholvrij bier in het assortiment. Nu ook een aantal andere brouwerijen besloten hebben om alcoholvrije bieren te gaan produceren zien we dat met name de IPA een populaire bierstijl is te brouwen zonder er alcohol aan toe te voegen. Aan IPA bier wordt namelijk veel hop toegevoegd, waardoor het bier ook vele extra smaken en geurstoffen ontwikkeld. Dit geeft een waardevolle toevoeging om het alcoholvrije speciaalbier te onderscheiden van het alcoholvrije pils.

Wat is lekker bij een alcohol bier?

Alcoholvrij bier doet extreem goed dienst als dorstlessend biertje en is het meest smaakvol als het koud geserveerd wordt. De combinatie met snacks en pittige hapjes is om die reden erg goed te maken. Wij adviseren dan ook om onderstaande gerechten eens uit te proberen bij het nuttigen van een alcoholvrij biertje:

  • Bittergarnituur
  • Drumsticks
  • Pittige nootjes

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.