Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Rookbier

Om bier te brouwen is mout nodig. Tegenwoordig wordt het drogen van mout gedaan is bepaald eestovens, maar vroeger had niet iedere bierbrouwer z’on dure installatie. De bierbrouwers gingen op zoek naar een alternatief en begonnen mout te drogen door dit te roken. Gerookte mout geeft echter wel een totaal ander karakter mee dan gedroogd mout.

Kenmerken van rookbier

Door mout te roken krijgt het mout automatisch een donkere verbrande kleur. De kleur van het soort bier is vooral afhankelijk van het soort mout. Rookbieren hebben daarom een zeer donkere kleur die te vergelijken zijn met de stout bieren. De smaak van rookbier vraagt echt om gewenning. De eerste 2 glazen zijn niet lekker doordrinkbaar, maar vooral een verplichting aan de geschiedenis van het ontstaan van rookbier. Pas bij het 3e glas wordt de smaak van rookbier pas gewaardeerd waar het voor is bedoeld. Smaken van gerookte paling en rookworst komen dan naar voren.

Rookbier is lekker bij:

Wij hebben ons rookbier geproefd bij een zomerse barbeque. Na wat onderzoek te hebben gedaan waren wij voorafgaand het proeven ook niet erg enthousiast. Tijdens het proeven in combinatie met een aantal overheerlijke vleesgerechten werden wij echter wel enthousiast. Een bier die je absoluut een keer geprobeerd moet hebben en van je beerbucketlist moet worden afgestreept. Wij adviseren om het rookbier rustig te drinken in combinatie met onderstaande gerechten:

  • Gerookte paling
  • Spek
  • Rookworst
  • Een groot stuk licht aangebrand stuk vlees

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Menu