EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Egmond Tripel

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Egmond

Brouwerij Egmond Tripel

Egmondse Tripel (7,5%) is een bescheiden tripel bier met een behoorlijk hoppig karakter. De afdronk is heerlijk bitter, met een licht zoetje.

 2,79

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 793573956361 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Egmondse Tripel

Wil je genieten van een krachtig tripel bier? Dan is de Egmondse Tripel echt wat voor jou! Dit bier wordt gebrouwen door de Sancti Adalberti Brouwerij uit Egmond. Bij het uitschenken zie je een goudblond biertje. In de neus komen bloemige en fruitige geuren je tegemoet. Egmondse Tripel is een karaktervol abdijbier met een uitgesproken bitterheid en een licht zoetje in de afdronk. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2015 heeft de brouwerij zelfs een bronzen medaille in ontvangst mogen nemen voor dit heerlijke speciaalbier. Wij adviseren om deze tripel te drinken op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Sancti Adalberti Brouwerij

Egmondse Tripel wordt dus gebrouwen door de Sancti Adalberti Brouwerij. Sinds 2018 is deze ambachtelijke brouwerij is gevestigd in Egmond aan de Hoef. De brouwerij bestaat uit een brouwhuis met twee ketels van in totaal 20 hl. Hiermee produceert Sancti Adalberti in totaal 6 verschillende abdijbieren. Net zoals bij veel andere brouwerijen is Brouwerij Egmond sterk afhankelijk van vrijwilligers. In Egmond aan Zee komen veel Duitse toeristen vanwege het strand. Inmiddels komen deze toeristen ook veel naar het proeflokaal van de Sancti Adalberti Brouwerij.  Opmerkelijk is dat de brouwerij vooral bekend is om de biologische bieren die het brouwt. Hierdoor is er een enorme vraag naar de Egmondse bieren ontstaan.

Ingrediënten Egmondse Tripel

Op de Dutch Beer Challenge van 2015 heeft brouwerij een bronzen medaille ontvangen. Dit ontvang je natuurlijk niet zomaar. De brouwmeesters hebben een nauwkeurig brouwsel samengesteld. Hierbij zijn onderstaande ingrediënten in de Egmondse Tripel gebruikt:
 • Water
 • Pilsmouten
 • Tarwemouten
 • Hallertau Perle hop
 • Challenger hop

Foodpairing tips

Het is geen geheim dat speciaalbieren beter gaan smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Speciaal voor onze familieleden zijn wij op onderzoek gegaan. Egmondse Tripel is namelijk prima te combineren met fantastische gerechten:
 • Gegrilde groenten
 • Oude kaas
 • Zalm
 • Witlof met ham en kaas uit de oven
 • Tonijn
 • Blauwaderkaas
Samenvattend: een fantastisch abdijbier. Wacht daarom niet te lang met bestellen!

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Egmond

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Bierkenmerk

,

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Egmond Tripel” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.