Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Egmond Pastorale

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Egmond

Brouwerij Egmond Pastorale

Egmondse Pastorale (8,1%) is een mooi bruin / koperrood abdijbier. Een hartverwarmend winters bier met frisse en kruidige smaken.

 2,89

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 7438245133178 Categories ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Egmondse Pastorale

Probeer de Egmondse Pastorale en geniet van een hartverwarmend abdijbier! Deze klassieker van de Egmondse Brouwerij is een uniek exemplaar. Met een alcoholpercentage van 8,1% is dit winterse bier absoluut niet licht te noemen. Aan de ene kant komen rijke fruitige geuren je tegemoet. Maar ook proef je duidelijk de kruidige kenmerken. De combinatie van de volle moutige karamelsmaak met een frisse toets van lindebloesem maken dit bier zeer onderscheidend. Bovendien wordt het bier gebrouwen met biologisch geteelde granen. In 2016 heeft de Egmondse Brouwerij de Bronzen Medaille ontvangen op de Dutch Beer Challenge. Wij adviseren om Egmondse Pastorale te drinken op een temperatuur van 8 tot 12 graden Celsius. Proost bierliefhebbers!

Sancti Adalberti Brouwerij

Sinds 2018 is de Sancti Adalberti brouwerij gevestigd in Egmond aan den Hoef. Onder leiding van de brouwmeesters en veel vrijwilligers brouwt de brouwerij hoogwaardige abdijbieren. Hoewel de brouwerij nauwe manden heeft met de Abdij van Egmond, is de brouwerij wel volledig zelfstandig. Om deze reden is de brouwerij een samenwerking met Bierfamilie.nl aan gegaan. Winst maken is niet het (hoofd)doel van de brouwerij. Met het geld dat wordt verdiend wordt traditiegetrouw een bedrag gedoneerd aan de abdij. Hieruit volgt uiteindelijk de instandhouding van de abdij. Doordat Brouwerij Egmond vooral brouwt met biologisch geteelde granen onderscheidt zij zich van andere brouwerijen. Ook werkt de brouwerij nauw samen met mensen uit de zorg en biedt het leerplekken aan. Hierdoor hopen zij nog aan vele generaties de abdijbieren beschikbaar te kunnen stellen. Bovendien heeft de brouwerij met de Egmondse Pastorale een fantastisch speciaalbier in huis!

Ingrediënten Egmondse Pastorale

De brouwmeesters hebben flink hun best gedaan om tot dit unieke exemplaar te komen. Er is uitgebreid getest om tot de Egmondse Pastorale te komen. Later is er uiteraard ook veel geproefd. Zodoende leverde dit een bronzen medaille op tijdens de Dutch Beer Challenge 2016. Onder andere onderstaande ingrediënten zijn toegevoegd in het brouwproces:
 • Water
 • Pilsmouten
 • Bio-munchener mouten
 • Carafa 1100 mouten
 • Bio-caramunich mouten
 • Hallentauer hop
 • Perle hop
 • Kent Golding hop

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbieren nog beter gaan smaken wanneer je deze combineert met het juiste voedsel? In samenwerking met de Egmondse Brouwerij hebben wij de Egmondse Pastorale uitgebreid geproefd. Samengevat bevelen wij onderstaande gerechten aan:
 • Runderstoofvlees
 • Oude geitenkaas
 • Vijgen
 • Noten
 • Dadels
 • Romige blauwaderkazen
 • Pure chocolade
Kortom een fantastisch abdijbier. Haal dit unieke exemplaar snel in huis en geniet van hartverwarmende smaken!

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Egmond

Land

Bierkenmerk

, ,

Bierverpakking

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Egmond Pastorale” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.