EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Bierderij Waterland Gouden Bocht

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Bierderij Waterland

Bierderij Waterland Gouden Bocht

Gouden Bocht (9%) is prikkelend van aard, maar heeft een hartje van goud. Ze heeft een weldadige smaak en is zeer verguld met haar volle body.

 

 • Zwaar blond bier
 • Alcoholpercentage 9%
 • Fruitige hopgeur, een mild zoetje en een langere bittere nasmaak
 • Perfect in balans
 • Vernoemd naar één van de rijkste buurten van Amsterdam

 2,99

8 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Gouden Bocht

Gouden Bocht is een biologisch blond bier van Waterland Brewery. Deze naam is een verwijzing naar één van de rijkste buurten van Amsterdam. Aan de Herengracht is Amsterdam (precies tussen de kruising van Leidsestraat en Vijzelstraat) wonen nog steeds de rijkste Amsterdammers. Dit blondje is goudblond van kleur en bovenop een witte schuimkraag. Perfect in balans door de fruitige hopgeur, een mild zoetje en een langere bittere nasmaak. Uitgebracht ins 2017 en inmiddels niet meer weg te denken in de speciaalbierenwereld. Maar pas op! Het alcoholpercentage bedraagt 9%. Dus wacht even op een goed moment en ga er even rustig voor zitten. Wij adviseren om dit zware blond bier te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Waterland Brewery

Tussen twee havenkades in Monnickendam is Waterland Brewery gevestigd. Sinds 2018 is een bestaande bedrijfsloods omgebouwd tot professionele bierbrouwerij. Ook is er een proeflokaal aanwezig om de bieren te kunnen nuttigen. Met enorm veel passie worden de lekkerste biologische bieren gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de toevoeging van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Duurzaam ondernemen en het biologisch brouwen van bier is voor Waterland Brewery vanzelfsprekend. Met Gouden Bocht hebben ze een in ieder geval een prachtig blond bier in huis. Momenteel worden de bieren bij Brouwerij De Leckere afgevuld.

Ingrediënten Gouden Bocht

Natuurlijk is het niet zo dat je binnen een dag een nieuw bier op de plank hebt liggen. De brouwmeester probeert altijd een hoogwaardig bier te maken die voldoet aan alle kwaliteitseisen. En dat is ook gelukt met de Gouden Bocht. In het brouwproces van dit blond bier zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
 • Water
 • Verschillende mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist

Foodpairing tips

Wist je dat speciaalbier nog beter gaat smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Speciaal voor de liefhebber zijn wij daarom op onder gegaan. Je kunt Gouden Bocht prima combineren met:
 • Franse frietjes
 • Abrikozentaart
 • Bitterbal

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Bierderij Waterland

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Bierderij Waterland Gouden Bocht” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.