De 5 belangrijkste bier ingrediënten
Bierbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is tegenwoordig gebruikelijk om meerdere bieren te brouwen van verschillende bierstijlen. De meeste nieuwe bierbrouwerijen hebben geen eigen brouwinstallatie en maken gebruik van installaties van derden. Desalniettemin groeit het aanbod aan craft- en speciaalbier nog steeds. De nieuwe smaken zijn nog steeds verschillend ten opzichte van al […]
De 5 stappen van Speciaalbier brouwen
Het brouwen van speciaalbier is een complex, maar interessant proces. Je kunt niet zomaar de vijf belangrijkste ingrediënten van speciaalbier bij elkaar gooien. Mocht je het even kwijt zijn, deze ingrediënten waren: water, granen/mout, hop, gist en de extra smaakmakers. De blog van “Speciaalbier brouwen in vijf stappen” zal je een algemene beschrijving geven over […]
Bier ingrediënt Water
De inhoud van bier bestaat veruit het hoogste percentage uit het ingrediënt water. Ongeveer 90% van bier bestaat namelijk uit water. In dit artikel willen we zeker niet gaan beamen dat bier een ‘healthy product’ is, maar toch geen we even dieper in op een belangrijk ingrediënt van bier, namelijk water. Via deze informatieve blog […]