Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Evenementen > Unieke kans voor bierliefhebbers: allereerste Trappistenmarkt

Unieke kans voor bierliefhebbers: allereerste Trappistenmarkt

Delen

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni wordt de allereerste trappistenmarkt ooit gehouden in de Abdij van OLV van Koningshoeven in Berkel-Enschot, Nederland. Dit evenement biedt bierliefhebbers de unieke mogelijkheid om alle trappistenbieren naast elkaar te proeven. Je kunt hier al bij zijn voor € 9,50 per ticket.

Ambachtelijke trappisten producten

Het evenement omvat een breed scala aan ambachtelijke producten gemaakt door trappisten, variërend van speciaalbieren zoals Westvleteren en Orval tot kaas, chocolade, zeep en brood. Bezoekers kunnen genieten van workshops over bier- en foodpairing, ambachtelijke producten kopen van de trappisten, een rondleiding krijgen door de brouwerij en deelnemen aan activiteiten voor het hele gezin.

“Voor de bierliefhebber is het een unieke kans om alle trappistenbrouwerijen naast elkaar te kunnen proeven, zelfs de bieren die doorgaans niet zo eenvoudig te verkrijgen zijn in Nederland,” aldus broeder Isaac van Abdij Koningshoeven. Tijdens het evenement zal ook Tynt Meadow een nieuw bier introduceren.

En voor een goed doel!

Naast het proeven van bieren en het verkennen van ambachtelijke producten, dient de trappistenmarkt ook als een liefdadigheidsevenement. De opbrengst gaat naar muziekonderwijs voor kansarme kinderen, waarbij ook de ouders taalles krijgen.

Deelnemende abdijen:

Deelnemende trappistenabdijen zijn onder andere Westmalle, Nazareth, Westvleteren, Zundert, Echt, Klaarland, Mont des Cats, Mount Saint Bernard, Naší Paní, Orval, Rochefort, Scourmont en Tilburg. Trappisten en trappistinnen behoren tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie.

Voor meer informatie en tickets, bezoek trappistenmarkt.be.

Bron: GVA

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.