Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Westlandse Brouwers Presenteren Plukkie Al?: Het Nieuwe Lentebier van ZWOL!

Westlandse Brouwers Presenteren Plukkie Al?: Het Nieuwe Lentebier van ZWOL!

Delen

Een bekende Westlandse uitdrukking, “Plukkie al?”, krijgt een nieuwe betekenis met de lancering van een nieuw lokaal bier, speciaal voor de lente. Westlandse brouwers Marty Olsthoorn en Ad Zwinkels van de Westlandse Bierbrouwerij ZWOL hebben dit nieuwe bier, genaamd “Plukkie Al?”, gepresenteerd.

Het verhaal achter Plukkie al?

Het was een kwestie van tijd voordat Olsthoorn en Zwinkels besloten om de iconische Westlandse uitdrukking als naam te gebruiken voor een van hun brouwsels. “We geven al onze bieren typisch Westlandse namen, zoals Barre Mannen, Afterbakkie en Goed Te Doen,” aldus Olsthoorn. “Plukkie Al moest absoluut aan het rijtje worden toegevoegd, maar het was wachten op het juiste bier.”

De Creatie van Plukkie Al?

Het juiste recept voor “Plukkie Al?” kwam van collega-brouwer Ad Zwinkels. “Ons nieuwe bier is een friszoet lentebier,” legt Zwinkels uit. “De toevoeging van een beetje vers geplukte lentebloesem maakt het bier uitermate geschikt voor dit seizoen. We hebben het alcoholpercentage van het bier relatief laag gehouden, maar de smaak is er niet minder om.”

Het Assortiment van Westlandse Brouwerij ZWOL

“Plukkie Al?” is inmiddels het achtste speciaalbier van de Westlandse brouwers, die nu een mooi assortiment hebben. “Voor elk wat wils,” voegt Marty Olsthoorn toe. De Westlanders zijn nu bijna 2,5 jaar bezig en zien de vraag naar hun lokale brouwsels nog steeds groeien. “Vrijwel alle slijterijen in de regio verkopen ons bier en ondanks actieve tegenwerking van grote brouwerijen zetten gelukkig ook steeds meer Westlandse cafés en restaurants ZWOL op de kaart,” zegt Zwinkels.

De Beperkte Beschikbaarheid van Plukkie Al?

Als lentebier is “Plukkie Al?” slechts tijdelijk verkrijgbaar. “We brouwen het eenmalig in het voorjaar,” aldus Zwinkels, “dus op is op. Maar als het bier in de smaak valt, maken we voor de lente van 2025 natuurlijk weer een nieuwe Plukkie Al!”

Proeven maar!

Wie wil proeven, kan op zaterdag 20 april terecht bij Mitra Monster en de Westlandse Wijn- en Bierboutique in Naaldwijk, waar de brouwers zelf aanwezig zijn om toelichting te geven bij hun brouwsels.

Bronnen:
Facebook-pagina Brouwerij Zwol
Rodi.nl

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.