Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > Bred Beers: Sociaal Gebrouwen en Tegen Voedselverspilling

Bred Beers: Sociaal Gebrouwen en Tegen Voedselverspilling

Delen

Bred Beers: Een Nieuwe Huurbrouwerij met Een Sociale Missie

Bred Beers is een nieuwe huurbrouwerij met een inspirerende missie: bier brouwen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Bij elke stap van het brouwproces worden talenten betrokken die elders moeilijk werk kunnen vinden.

Sociaal Gebrouwen, Sociaal Gedronken

Bij Bred Beers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onmisbaar. Van het brouwen tot het bestickeren van de flesjes, ze dragen bij aan elk aspect van het proces. Door te kiezen voor Bred Beers geniet je niet alleen van goed bier, maar ondersteun je ook een sociale onderneming.

Tegen Voedselverspilling: Redden van ‘Verloren Brood’

Naast hun sociale missie zet Bred Beers zich in voor het tegengaan van voedselverspilling. Ze maken gebruik van ‘verloren brood’ uit bakkerijen als ingrediënt voor hun bier. Zo laten ze zien dat verspilling niet nodig is en inspireren ze andere bedrijven om ook duurzamer te worden.

Van Bakkerij naar Bierfles: Een Circulaire Aanpak

Mede-oprichter Teun Totté legt uit: “Onze mascotte Bred redt het verloren brood, dat anders verspild zou worden. Dit brood wordt verwerkt tot een ingrediënt voor ons bier en vervolgens verkocht door de bakkers zelf. Zo sluiten we de cirkel van voedselverspilling.”

Bron:

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.