Brouwerij Leeghwater

leeghwater logo

Over Brouwerij Leeghwater

Leeghwater: Een gedeelde passie voor bier

Leeghwater is een Nederlandse brouwerij die in 2017 officieel als B.V. werd ingeschreven en opgericht is door een groep vrienden met een gedeelde passie voor bier. De brouwerij is vernoemd naar Jan Adriaanszoon Leeghwater, een beroemde Nederlandse waterbouwkundige uit de 17e eeuw. Het doel van Leeghwater is om bieren van hoge kwaliteit te brouwen die zowel toegankelijk als uniek zijn.

De Bieren

Leeghwater biedt een breed scala aan bieren, waaronder traditionele stijlen zoals een I.P.A. en Tripel, maar ook meer seizoensgebonden brouwsels, zoals een Lentebier met de naam Meizoentje. Alle bieren worden gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en ondergaan uitgebreide kwaliteitscontroles om consistentie te garanderen.

Het Brouwproces

Het brouwproces van Leeghwater begint met het malen van de mout en het verwarmen van het water tot de juiste temperatuur. Vervolgens wordt de mout toegevoegd aan het water en vindt het maischproces plaats, waarbij de zetmeel in de mout wordt omgezet in suikers. Na het spoelen van de bostel wordt het wort gekookt met hop om smaak en bitterheid toe te voegen. Ten slotte wordt het wort gekoeld en wordt de gist toegevoegd, waarna het bier begint te gisten.

Duurzaamheid

Leeghwater hecht veel waarde aan duurzaamheid en probeert dit op verschillende manieren te bereiken. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van lokale ingrediënten om de ecologische voetafdruk te verminderen. Daarnaast wordt het water dat gebruikt wordt tijdens het brouwproces hergebruikt en worden de moutresten gebruikt als veevoer. Ten slotte werkt Leeghwater samen met lokale boeren om het restafval van het brouwproces te gebruiken als compost voor hun gewassen.

Conclusie

Leeghwater is een relatief nieuwe speler in de Nederlandse bierwereld, maar heeft al veel indruk gemaakt met hun kwalitatief hoogwaardige en unieke bieren. Door hun focus op duurzaamheid en lokale ingrediënten, laten ze zien dat ze niet alleen oog hebben voor smaak, maar ook voor de toekomst van onze planeet. We kijken uit naar wat de toekomst brengt voor deze opkomende brouwerij.

Evenementen van Brouwerij Leeghwater

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

De Volger 12a
1483 GA De Rijp
Nederland
leeghwater logo
Biersoorten
1
1
Brouwerij
2
Kleur
1
Land
2
Bierverpakking
2
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms