Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Leeghwater Poldervos

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Leeghwater

Brouwerij Leeghwater Poldervos

Poldervos is een eigenzinnig Winterbier die slechts in beperkte oplage is gebrouwen. Een typisch seizoensbier.

 

 • Eigenwijs winterbier
 • Alcoholpercentage van 8,1%
 • Limited edition
 • Met toetsen van karamel
 • Prima te combineren met hertenrugfilet en tiramisu

 3,19

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 933b7c37c9eb Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Poldervos

Poldervos is een typisch winterbier die bij menig bierliefhebber niet mag ontbreken. Het alcoholpercentage bedraagt 8,1%. Een amberrode WINTER ALE voor winterse avonden. Krachtig van smaak door karamelmouten, een Strohrum-infusie en lagering op rumhoutsnippers. Lokaal ontwikkeld, van hoge kwaliteit en uitgesproken van smaak. Bij het uitschenken zie je een donkerkleurig brouwsel, met bovenop een stevige, witte schuimkraag. Maar bij de eerste slok ben je direct verkocht. De zoete karameltonen hebben de overhand, gevolgd door een droge afdronk. Hierdoor blijf je nieuwsgierig. Laat je niet verrassen door het hoge alcoholpercentage en ga er echt even goed voor zitten. Wij adviseren om Poldervos te drinken op een temperatuur van 10 graden Celsius.

Brouwerij Leeghwater

We gaan even terug naar 2012 waar hoofdbrouwer Hans heeft besloten om bier te gaan brouwen. Net zoals bij vele anderen hobby’s gebeurd dat in eerste instantie natuurlijk ontzettend amateuristisch. Inmiddels zijn de recepturen verbeterd, de pannen groter en heeft de brouwerij ook al flink wat naamsbekendheid gekregen. In de zomer van 2017 is Brouwerij Leeghwater officieel ingeschreven als B.V. en zijn er nauwe samenwerkingen met diverse brouwerijen tot stand gekomen. Dit moest ook, want de brouwerij heeft zelf geen eigen brouwketels. Bij de samenwerkende brouwerijen kan nu op grote schaal bier worden gebrouwen. Alle bieren van Leeghwater hebben ludieke namen en zijn met een behoorlijke eigenzinnigheid en visie gebrouwen. Met Poldervos heeft de brouwerij in ieder geval een fantastisch winterbier in huis.

Ingrediënten Poldervos

Dit winterbier is een limited edition. Hoofdbrouwerij Hans heeft echt ontzettend zijn best gedaan om tot een succes te komen. Tijdens het brouwproces van Poldervos zijn onderstaande ingrediënten gebruikt.
 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillende hoppen
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Zoals aangegeven is dit winterse bier behoorlijk zwaar in alcohol. Absoluut geen doordrinker, hoewel de afdronk behoorlijk droog is. Wij hebben met ons smaakpanel nader onderzoek gedaan naar de juiste gerechten om mee te combineren. Concluderend raden wij aan om Poldervos te combineren met één van onderstaande gerechten:
 • Gevulde champignons
 • Hertenrugfilet
 • Tiramisu

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Leeghwater

Land

Bierkenmerk

Bierverpakking

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Leeghwater Poldervos” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.