BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Leeghwater Beemster Boezem Blond

Beemster Boezem Blond is een eigenzinnige doordrinker en ieder seizoen beschikbaar!

 

 • Eigenwijs blond bier
 • Alcoholpercentage van 5%
 • Met toetsen van honingmeloen en abrikoos
 • Prima te combineren met jong belegen kaas, een bitterbal en frisse salades

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beemster Boezem Blond

Beemster Boezem Blond is een blond bier met een hartje van goud. Met een alcoholpercentage van slechts 5% durven wij dit bier wel een doordrinker te noemen. Dit blondje heeft haar naam te danken aan het zogeheten boezem-stelsel. De Boezem houdt namelijk de Beemster droog. Overtollig polderwater wordt uit de Beemster afgevoerd via een stelsel van kanalen en ringvaarten, ook wel het boezem-stelsel genoemd. Tijdens het uitschenken stijgen aroma’s van fruit op uit je glas. Bij de eerste slok proef je tonen van zoet fruit zoals honingmeloen en abrikoos. Deze smaken heeft dit bier vooral te danken aan de toegevoegde Belgische Abbaye-gist. Wat ons betreft is het met de Beemster Boezem Blond ieder seizoen prima vertoeven. Wij adviseren dit bier te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brouwerij Leeghwater

We gaan even terug naar 2012 waar hoofdbrouwer Hans heeft besloten om bier te gaan brouwen. Net zoals bij vele anderen hobby’s gebeurd dat in eerste instantie natuurlijk ontzettend amateuristisch. Inmiddels zijn de recepturen verbeterd, de pannen groter en heeft de brouwerij ook al flink wat naamsbekendheid gekregen. In de zomer van 2017 is Brouwerij Leeghwater officieel ingeschreven als B.V. en zijn er nauwe samenwerkingen met diverse brouwerijen tot stand gekomen. Dit moest ook, want de brouwerij heeft zelf geen eigen brouwketels. Bij de samenwerkende brouwerijen kan nu op grote schaal bier worden gebrouwen. Alle bieren van Leeghwater hebben ludieke namen en zijn met een behoorlijke eigenzinnigheid en visie gebrouwen. En het water in deze omgeving is nog lang niet op…

Ingrediënten Beemster Boezem Blond

Deze doordrinker is natuurlijk niet zomaar gebrouwen. Hoofdbrouwerij Hans heeft veel geëxperimenteerd. Uiteindelijk is in 2017 dit bier op de markt gekomen en niet meer weg te denken in de wereld van speciaalbier. In het brouwproces van de Beemster Boezem Blond zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

 • Water
 • Diverse mouten
 • Saaz hoppen, Magnum hoppen
 • Hull melon
 • Citra
 • Belgische Abbaye gist

Foodpairing tips

Vanwege het lage alcoholpercentage is dit bier prima te combineren met allerlei verschillende gerechten. Wij hebben voor het gemak een aantal voor jou op een rijtje gezet. De Beemster Boezem Blond kun je prima combineren met:

 • Jong belegen kaas
 • Bitterbal
 • Frisse salades

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Leeghwater Beemster Boezem Blond” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Leeghwater Beemster Boezem Blond

 2,69

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.