EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Leeghwater Waaghals

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Leeghwater

Brouwerij Leeghwater Waaghals

Waaghals is een stevige, kruidige tripel van Brouwerij Leeghwater. Durf jij het aan?

 

 • Alcoholpercentage 8,8%
 • Stevige, kruidige tripel met volle smaak
 • Goed te combineren met biefstuk stroganoff

 2,99

23 op voorraad

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 52e3a9eaf850 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Waaghals

Waaghals is een tripel bier met een alcoholpercentage van 8,8%. Uitgebracht in 2019, waarbij direct een confrontatie wordt gezocht met de waaghalzen onder de tripel bieren. Wie niet waagt, wie niet wint! Deze stevige tripel is goudgeel van kleur met een aangename kruidigheid en bijzondere fruitige toetsen. Bovenop het brouwsel ontstaat een stevige witte schuimkraag. Alleen het alcoholpercentage is er wel één om rekening mee te houden. Absoluut geen doordrinker, maar wel een bier die je als slaapmutsje nog kunt nuttigen. Durf jij deze aan? Wij adviseren om dit bier te serveren op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Leeghwater

Hoofdbrouwer Hans start in 2012  bier te gaan brouwen. Zonder Hans was er geen Leeghwater bier geweest. In eerste instantie werd op kleinschalig niveau gebrouwen, maar dat is al lang veranderd. Tijdens de zomer van 2017 is Brouwerij Leeghwater zelfs officieel ingeschreven als Besloten Vennootschap. Ook zijn er nauwe samenwerkingen met diverse brouwerijen tot stand gekomen. Brouwerij Leeghwater heeft namelijk geen eigen  brouwketels en voor grote badges dienen zij dus uit te wijken naar andere brouwerijen. Nu kan dus ook op grote schaal bier worden gebrouwen. Alle bieren van Leeghwater hebben ludieke namen die gelieerd zijn aan Jan Adrianszoon Leeghwater. Dit is een bekend persoon uit de lokale omgeving. Met Waaghals wordt verwezen naar de risicobereidheid van deze markante man.

Ingrediënten van Waaghals

Brouwmeester Hans heeft flink zijn best gedaan om tot deze zware tripel te komen. Maar welke ingrediënten heeft hij nu gebruikt? Hieronder een overzicht van de ingrediënten van Waaghals:
 • Water
 • Saaz hoppen
 • Cascade hoppen
 • Diverse mouten (pils, tarwe, munich en spelt)
 • Gist
 • Verschillende kruiden

Foodpairing tips

Wist je dat bier nog beter kan gaan smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Ons smaakpanel is voor jou op onderzoek gegaan en concludeert dat je Waaghals prima te combineren is met:
 • Biefstuk stroganoff
 • Rip-eye
 • Bitterbal met mosterd

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Leeghwater

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Leeghwater Waaghals” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.