Brouwerij 't IJ

brouwerij t ij logo

Over Brouwerij 't IJ

Brouwerij ‘t IJ: ambachtelijk bier met een rijke geschiedenis

Brouwerij ‘t IJ is een bekende Nederlandse brouwerij gelegen in Amsterdam-Oost. De brouwerij werd opgericht in 1985 en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in Nederland en daarbuiten. Hieronder volgt een overzicht van de geschiedenis, het assortiment en de kenmerken van Brouwerij ‘t IJ.

Geschiedenis

Brouwerij ‘t IJ is opgericht door Kaspar Peterson, een voormalig medewerker van de bierbrouwerij Oranjeboom. In 1983 besloot hij zijn eigen brouwerij te starten, geïnspireerd door de Belgische biercultuur. In 1985 opende hij de deuren van zijn eigen brouwerij, gelegen in een voormalige badhuis aan de Funenkade in Amsterdam-Oost. De brouwerij is vernoemd naar de naastgelegen molen, De Gooyer.

Assortiment

Brouwerij ‘t IJ staat bekend om zijn ambachtelijke bieren, die gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten en volgens traditionele brouwmethodes. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten bier, waaronder de populaire IPA, Dubbel, Tripel en Witbier. Daarnaast worden er seizoensbieren en limited editions uitgebracht, zoals de lentebok en de kerstbok. Ook heeft de brouwerij een eigen proeflokaal, waar bezoekers de verschillende bieren kunnen proeven.

Kenmerken

Wat Brouwerij ‘t IJ kenmerkt, is de locatie van de brouwerij. De brouwerij is namelijk gevestigd in een opvallend gebouw naast de molen De Gooyer, dat zich midden in een woonwijk bevindt. De brouwerij heeft hierdoor een unieke uitstraling en trekt veel bezoekers. Daarnaast hecht Brouwerij ‘t IJ veel waarde aan duurzaamheid. Zo wordt het brouwproces zo energiezuinig mogelijk gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van duurzame ingrediënten. Ook wordt er samengewerkt met lokale partners om zo de ecologische voetafdruk te verminderen.

Toekomstplannen

Brouwerij ‘t IJ is nog steeds groeiende en heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing. Zo is er een nieuwe brouwinstallatie geïnstalleerd en is het proeflokaal gerenoveerd. Ook heeft de brouwerij plannen om een tweede locatie te openen in Amsterdam-West. Hierdoor kan de brouwerij nog meer mensen bereiken en blijven vernieuwen.

Conclusie

Brouwerij ‘t IJ is een ambachtelijke brouwerij met een rijke geschiedenis en een unieke uitstraling. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten bier, die gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten en volgens traditionele brouwmethodes. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de brouwerij en

Evenementen van Brouwerij 't IJ

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Contactgegevens

brouwerij t ij logo

Contactgegevens

Biersoorten
1
2
1
1
1
1
Brouwerij
7
Bierkenmerk
2
Kleur
2
1
Land
7
Bierverpakking
7
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms