BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij ‘t IJ Flink

IJ Flink (4,7%) is een vreemd eend in de bijt. Het is een flink (zwaar biertje), maar heeft een relatief laag alcoholpercentage. Wel de lusten, maar dus niet de lasten!

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

IJ Flink

IJ Flink laat zien dat bier niet veel alcohol nodig heeft om speciaal te zijn. Dit blonde bier van 4,7% doet met zijn fijne hoppige smaak absoluut niet onder voor de zwaardere bieren. Het bier is diepgoud van kleur en heeft een verfrissend bittere smaak. Aangevuld met subtiele fruitige aroma’s van frisse kruiden en rijpe sinaasappel. De schuimkraag is mooi stevig wit. Hierdoor blijven de aroma’s gevangen in het glas, wat een betere smaakdimensie met zich mee brengt. Wij adviseren om dit mooie bier te nuttigen bij een temperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius.

Brouwerij ‘t IJ

Muzikant Kaspar Peterson (bekend van de band Drukwerk) richtte in 1985 Brouwerij ‘t IJ op. Deze brouwerij staat bekend om de eigenzinnige bieren die het brouwt. Waar voorheen het bier werd gebrouwen voor de Amsterdammers zelf, is Brouwerij ‘t IJ uitgegroeid tot een zeer commercieel bedrijf met bekendheid buiten de landgrenzen. Inmiddels is de brouwerij overgenomen door de nieuwe eigenaren Bart Obertop en Patrick Hendrikse. Brouwerij ‘t IJ is gevestigd op het Zeeburwegpad 55 in Amsterdam. Het proeflokaal van de brouwerij, welke ook toegankelijk is voor het publiek, is gevestigd aan de Funenkade 7 in Amsterdam. Het proeflokaal is iedere dag geopend tussen 14.00 tot 20.00 uur. Wat ons betreft absoluut een aanrader om de IJ Flink of IJ I.P.A. (een mooie India Pale Ale) eens te nuttigen met een aantal vrienden.

Ingrediënten IJ Flink

IJ Flink is een heerlijk fris biertje met een aantal bijzondere ingrediënten. Het recept is sinds begin 2017 aangepast met de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Extra tarwemouten
  • Galaxy hop
  • Mosaic hop
  • Sinaasappelschil

Door deze bijzondere ingrediënten is er een uniek dorstlessend speciaalbier ontstaan!

Beer Awards

Door de aanpassing in het recept heeft IJ Flink onderstaande onderscheiding ontvangen van de Nederlandse vakjury op de Dutch Beer Challenge. Een evenement voor Nederlandse brouwerijen waarbij zij in het zonnetje worden gezet:

  • Dutch Beer Challenge – Bronze (2017) –> in de categorie Pale Ale

Foodpairing tips

IJ Flink is een eigenaardig fris biertje. Heel veel mensen vergeten wel eens dat een speciaalbier nog beter tot zijn recht komt met verschillende spijzen. Door te proeven en beoordelen in combinatie met de verschillende spijzen komen de meeste bierliefhebbers in een andere omgeving terecht. Hierdoor verandert de stemming en zal het bier vaak beter smaken, dan wanneer je alleen op de bank de dop van de fles zou trekken. Uiteraard hebben wij voor jullie onderzoek gedaan en adviseren wij onderstaande gerechten:

  • Een frisse groene salade
  • Duitse Bratwurst
  • Witte Vis
  • Jonge kaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij ‘t IJ Flink” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij ‘t IJ Flink

 14,94 29,88

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.