Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij ‘t IJ Biri

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij 't IJ

Brouwerij ‘t IJ Biri

t IJ Biri (4,7%) is een Amsterdamse lager. Lekker fris met tropische smaken!

 • Lager
 • Alcoholpercentage 4,7%
 • Gebrouwen met o.a. mais
 • Lekker in combinatie met een broodje hamburger

 17,34 69,36

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU ff7a9ac43413 Categories ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

‘t IJ Biri

t IJ Biri is een tropische lager met een alcoholpercentage van 4,7%. Oorspronkelijk is dit bier gebrouwen voor de Waterkant, een Amsterdams stukje Suriname. Tijdens de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven en zie je veel bootjes voorbij komen. Brouwerij ‘t IJ had als doel om een doordrinkbaar biertje te producten, waarbij je urenlang de bootjes kan aanschouwen. Dit bier is een uitermate frisse lager, gebrouwen met o.a. mais. Dat maakt dit bier ontzettend doordrinkbaar. Ook het alcoholpercentage van 4,7% zorgt er voor dat je nog net iets langer van het zonnetje kan genieten. Aan de kade van de Waterkant is het bier goed ontvangen, maar ook daarbuiten heeft het bier behoorlijk wat aanzien gekregen. Daarom hebben wij dit tropische en frisse biertje ook opgenomen in ons assortiment. Wij adviseren om ‘t IJ Biri te drinken op een temperatuur van 5 graden Celsius.

Brouwerij ‘t IJ

Muzikant Kaspar Peterson (bekend van de band Drukwerk) richtte in 1985 Brouwerij ‘t IJ op. Deze brouwerij staat bekend om de eigenzinnige bieren die het brouwt. Waar voorheen het bier werd gebrouwen voor de Amsterdammers zelf, is Brouwerij ‘t IJ uitgegroeid tot een zeer commercieel bedrijf met bekendheid buiten de landgrenzen. Inmiddels is de brouwerij overgenomen door de nieuwe eigenaren Bart Obertop en Patrick Hendrikse. Brouwerij ‘t IJ is gevestigd op het Zeeburwegpad 55 in Amsterdam. Het proeflokaal van de brouwerij, welke ook toegankelijk is voor het publiek, is gevestigd aan de Funenkade 7 in Amsterdam. Het proeflokaal is iedere dag geopend tussen 14.00 tot 20.00 uur. Wat ons betreft absoluut een aanrader om ‘t IJ Biri eens te proeven.

Ingrediënten ‘t IJ Biri

Dit bier is gebrouwen in 2018 en inmiddels niet meer weg te denken in het assortiment van de brouwerij. Onderstaand een kleine opsomming van de ingrediënten
 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillende hoppen
 • Mais
 • Gist

Foodpairing tips

Maak het jezelf niet te lastig om de juiste gerechten te zoeken. ‘t IJ Biri heeft geen complexe smaken en is bedoeld om de dorst te lessen. Daarom adviseren wij om dit bier te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten:
 • Broodje hamburger
 • Kaassoufflé
 • Mini loempia’s

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij 't IJ

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij ‘t IJ Biri” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.