Brouwerij Duindauw

Over Brouwerij Duindauw

Brouwerij Duindauw is een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd in Castricum, Noord-Holland. De brouwerij is opgericht door Laurens Lange en Frank Brakenhoff, en staat bekend om haar heerlijke speciaalbieren, zoals de Dorpsgek, Blozend Blondje, Tipsy Tante, Zeemonster, Hoppige Hilde, Brakke Bock en Skeppende Skulper.

De geschiedenis van Brouwerij Duindauw begint in 2015, toen Laurens en Frank begonnen met het brouwen van bier als hobby. Al snel begonnen ze met het delen van hun brouwsels met vrienden en familie, en ontdekten ze dat er veel interesse was in hun bier. Dit zette hen ertoe aan om hun passie voor brouwen om te zetten in een professioneel bedrijf, en zo werd Brouwerij Duindauw geboren.

Een van de kenmerken van Brouwerij Duindauw is de focus op lokale ingrediënten. Zo worden er voor het brouwen van het bier bijvoorbeeld granen gebruikt die afkomstig zijn van boerderijen in de omgeving. Ook de namen van de bieren hebben vaak een lokale link, zoals de Hoppige Hilde, vernoemd naar de vondst van Hilde, het begraven meisje die als pop is gereconstrueerd in het Castricumse Huis van Hilde.

Wat de bieren van Brouwerij Duindauw uniek maakt, is de combinatie van klassieke brouwtechnieken en moderne smaakcombinaties. Zo is de Dorpsgek bijvoorbeeld een stevige Tripel van hoge gisting met zeer kruidige toetsen, terwijl de Hoppige Hilde een frisse IPA is met een fruitige twist. Ook experimenteert de brouwerij regelmatig met bijzondere ingrediënten, zoals kruiden en specerijen, om nieuwe en verrassende smaakcombinaties te creëren.

Brouwerij Duindauw is een Castricumse brouwerij en wordt gerund door een gepassioneerd team van bierliefhebbers. Met haar liefde voor bier, lokale ingrediënten en innovatieve smaakcombinaties is Brouwerij Duindauw een unieke speler op de Nederlandse biermarkt.

Evenementen van Brouwerij Duindauw

Naam event 1

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Naam event 2

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms