Home » Brouwerij Duindauw Zeemonster
De schrik van het strand. Een zwaar en zwart bier van hoge gisting. Luid borrelend komt-ie boven. Het gedrocht zwalkt stoutmoedig door de branding; ter hoogte van paal 45 slaat hij dorstig toe. Zeemonster is lekkerste in het herfst- en winterseizoen. Een smaakvolle, doortastende Imperial Stout, gerijpt op eikenhout. Met 9,5 procent is dit heerlijk genieten voor de echte bierliefhebber.
Brouwerij | |
---|---|
Biersoorten | |
Kleur | |
Land | |
Bierverpakking | |
Gisting |
Zeemonster is een Russian Imperial Stout. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 9,5% en is dus behoorlijk zwaar. Deze stout is zwart van kleur en dus behoorlijk intens. Smaken van cacao, koffie en karamel voeren de boventoon. En niet onbelangrijk, volgens de hoofdbrouwer is dit momenteel het beste bier dat in de regio verkrijgbaar is. Tijdens het proeven van dit bier ruik je vooral de gebrande mouten. Maar ondanks de gebruikte ingrediënten van dit complexe bier, is het bier perfect in balans. Wellicht komt dit omdat het bier op eikenhouten vaten gerijpt is. Liefhebber van Stout bieren? Probeer dan Zeemonster! Wij adviseren om deze Russian Imperal Stout te drinken op een temperatuur van 10 graden Celsius.
Brouwerij Duindauw is in 2016 opgericht door twee boezemvrienden Laurens en Frank. Deze vrienden brouwden in eerste instantie vanuit een eigen garage. Hier werd veel geëxperimenteerd en uiteraard geproefd. Na wat onderzoek te hebben verricht bleek dat Castricum geen eigen speciaalbier had. Dit zorgde ervoor dat Brouwerij Duindauw in grotere oplages écht Castricums bier wilde gaan brouwen. Zij willen hiermee een lokaal bier op de markt brengen die onder de lokale bevolking bekend wordt. De bierbrouwerij werkt hiervoor samen met de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Hier kunnen zij gebruik maken van grotere brouwinstallaties om de bieren in grotere oplages te kunnen brouwen. Ook Zeemonster is hier gebrouwen.
Alle ingrediënten zijn zelf uitgezocht door Frank, de brouwer van Brouwerij Duindauw. Maar het belangrijkste is dat het bier goed in balans zou zijn. Niet alleen voor de liefhebber van Stout bieren, maar ook voor het grotere publiek. En dat is zeker gelukt. Hoofdbrouwer Kees van de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest is dolenthousiast. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
Wist je dat bier nog beter gaat smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten? Samen met de mannen van Duindauw hebben wij een proefavondje gedaan. En daar hebben wij verschillende gerechten bij geprobeerd. Daarom adviseren wij om Zeemonster te drinken met één van onderstaande gerechten:
€ 2,79
Op voorraad
Bierfamilie © 2023 | Webdesign door Compass Digital
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.