MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Brouwerij Duindauw Tipsy Tante

 15,55 62,15

Een pittige tante. Een zwaar, blond bier van 7,5% en van hoge gisting. Ook wel het feestbeest van de (bier)familie genoemd. Vol van zichzelf, maar toch is iedereen dol op haar!

  • Zwaar blond
  • Alcoholpercentage 7,5%
  • Kruidig van smaak
  • Met frisse tonen van citroen
  • Rood pepertje te herkennen in de afdronk
  • Lekker in combinatie met een bitterbal

Over Brouwerij Duindauw Tipsy Tante

Tipsy Tante

Eindelijk is ze er, de Tipsy Tante! Ons eigen huisbier die in samenwerking met brouwerij Duindauw uit Castricum is gebrouwen. Frank van Brouwerij Duindauw is met bijzondere recepten in de weer geweest. Met als grote doel: een iets zwaarder blond bier die bij het grote publiek ook in de smaak zou moeten vallen. Tipsy Tante is een iets zwaarder blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%. Behoorlijk kruidig, maar met frisse tonen van Citrus en citroengras. Ook is het kenmerkende pepertje te herkennen. Vooral de aanzet is fantastisch. Al bij de eerste slok proef je de kruidigheid, gevolgd door een zoetje en bittertje. De afdronk is lang maar vlak. Voor de liefhebber van bijzondere blond bieren is dit absoluut het proberen waard. Wij adviseren om Tipsy Tante te drinken op een temperatuur van ongeveer 7 graden Celsius.

Heb jij ook een Tipsy Tante?

Wellicht herkenbaar? Misschien heb jij ook wel een pittige tante. Z’on feestbeest in de familie die nooit een feestje overslaat. Ook heeft zij altijd een kenmerkende verschijning. Vol van zichzelf, maar toch is iedereen dol op haar. Vaak is deze tante ontzettend komisch en loopt ze met te veel alcohol wel eens uit de pas. In het begin is dit natuurlijk fantastisch, maar op een gegeven moment ben je haar wel een beetje zat. Vanwege het hoge alcoholpercentage is dat met de Tipsy Tante niet anders. Dit blonde bier is behoorlijk zwaar en van hoge gisting. Maar ook haar verschijning maakt de tongen los. Vol en kruidig van smaak, maar toch lekker fris en gekenmerkt door het rode pepertje. Wil je haar niet missen? Probeer haar dan nu uit.

Brouwerij Duindauw

Brouwerij Duindauw is in 2016 opgericht door twee boezemvrienden Laurens en Frank. Deze vrienden brouwden in eerste instantie vanuit een eigen garage. Hier werd veel geëxperimenteerd en uiteraard geproefd. Na wat onderzoek te hebben verricht bleek dat Castricum nog helemaal geen eigen speciaalbier had. Dit zorgde ervoor dat Brouwerij Duindauw in grotere oplages écht Castricums bier wilde gaan brouwen. Omdat Duindauw geen eigen brouwinstallaties heeft, zijn ze hiervoor een samenwerking aangegaan met de Noord Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. In eerste instantie zijn Blozend Blondje en Dorpsgek op de markt gekomen. Maar al snel is het assortiment uitgebreid met Hoppige Hilde, Skeppende Skulper en Brakke Bock. Sinds 2021 zijn ook Zeemonster en dus Tipsy Tante beschikbaar. En wat zijn we daar dus ontzettend trots op!

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je het bier combineert met de juiste gerechten. En hoe lekker is het om een perfect hapje bij jouw favoriete bier te proeven? Daarom adviseren wij om Tipsy Tante te drinken met één van onderstaande gerechten:

  • Oer-Hollandse bitterbal
  • Pittige belegen kaas
  • Bami, kipsaté en satésaus
  • Kippenragout

Informatie over Brouwerij Duindauw Tipsy Tante

Extra informatie

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Brouwerij

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Duindauw Tipsy Tante” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms