Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Dampegheest Zware Hufter Rum

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Dampegheest

Brouwerij Dampegheest Zware Hufter Rum

Stijl Barley Wine
Inhoud 33 cl
ABV % 11,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 10°C – 12°C
Kleur Zwart
Smaken Donker & Rijk; Kruidig & Extra Smaakvol
Brouwerij Brouwerij Dampegheest

 5,09

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU ebbd857e30eb Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Zware Hufter Rum & Sherry

Zware Hufter Rum & Sherry is de tweede special van Brouwerij Dampegheest. Deze Barley Wine is afkomstig van een brouwsel van augustus 2016. Door de normale Zware Hufter opnieuw te bereiden met toevoegingen van rum en sherry is dit bewaarbier ontstaan. Deze toevoegingen hebben het kruidige van het originele exemplaar omgezet naar een bepaalde fruitigheid. Naast het zoete van alcohol zijn duidelijke aroma’s van rood fruit, framboos en kers waarneembaar. Bij de eerste slok proef je naast de fruitsmaken ook duidelijk een hint van amandel. Daarnaast zijn de rum en sherry natuurlijk aanwezig. In de afdronk is er een noot-achtige smaak te herkennen. Wij adviseren om de Zware Hufter Rum & Sherry te drinken op een temperatuur rond de 12 graden Celsius.

Brouwerij Dampegheest

Het paradepaartje van Brouwerij Dampegheest is de Zware Hufter. Met dit exemplaar is de brouwerij door heel Nederland bekend. Brouwerij Dampegheest heeft zijn brouwinstallaties gevestigd in het dorpje Limmen (Noord-Holland). Uiteraard is de brouwerij ook uitgerust met een proeflokaal en organiseert het diverse evenementen en bierfestivals. Dit om bierliefhebbers steeds meer met lokaal bekende bieren als Alkmaars Blondje en Manus bekend te maken. Ook organiseert het op afspraak rondleidingen. Met de Zware Hufter Rum & Sherry lijkt het er op dat er opnieuw een fantastisch bier is geproduceerd.

Ingrediënten Zware Hufter Rum & Sherry

Zoals al eerder vermeld zijn de brouwmeesters gaan kijken hoe er een unieke Barley Wine kan worden geproduceerd. Hiervoor hebben zij gebruik gemaakt van de ingrediënten van Zware Hufter en de toevoeging van rum en sherry. Samenvattend zijn uiteindelijk onderstaande ingrediënten toegevoegd in het brouwproces van Zware Hufter Rum & Sherry:
  • Water
  • Verschillende mouten (Pils, Pale, Cara, Aroma, Munich en Melanoidin)
  • Diverse hoppen (Northern brewer, Spalt select, Perle)
  • Suiker
  • Gist
  • Rum
  • Sherry
Vervolgens heeft de brouwerij het bier gelagerd op eikenhout en bewaard in een donkere ruimte. En nu plukt de bierliefhebber hier de vruchten van!

Foodpairing tips

Van een Barley Wine kun je ook prima genieten zonder de combinatie met spijzen. Mocht je nou toch een lekkernij er bij willen hebben dan hebben wij twee suggesties om de Zware Hufter Rum & Sherry mee te combineren:
  • Pure chocolade
  • Roodkorst kazen
Geniet van deze smaakrevolutie op enkel speciale momenten. Bewaar nog een paar van deze smaaksensaties om deze over een paar jaar nog eens te proeven!

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Dampegheest

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Dampegheest Zware Hufter Rum” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.