MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Brouwerij Dampegheest Zware Hufter

 17,35 62,42

Zoals de naam doet vermoeden is Dampegheest Zware Hufter (10%) een zeer zware Barley Wine. Een bier om rustig te tijd voor te nemen en echt van te genieten.

Over Brouwerij Dampegheest Zware Hufter

Dampegheest Zware Hufter

Dampegheest Zware Hufter is een waanzinnig mooi roodbruin speciaalbier van Brouwerij Dampegheest. Met een alcoholpercentage van 10% is deze Barley Wine/quadrupel met recht een ‘Zware Hufter’ te noemen. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit bier makkelijk te drinken. De Dampegheest Zware Hufter is licht-zoetig, moutig en zeer vol van smaak met duidelijke aanwezige tonen van donker fruit en rozijnen. De toevoeging van koriander, kruidnagel en zoethout zorgen samen voor een mooi kruidige balans. Gekscherend wordt ook weleens geadviseerd dit speciaalbier op de rand van je bed te drinken. Bij voorkeur op een temperatuur van rond de 10 graden Celsius.

Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest is gevestigd in een oude kaasfabriek in Limmen. Er wordt nog gebruik gemaakt van diverse materialen van de oude kaasfabriek. De broers Rinus Koot & Kees Koot besloten in 2008 over te gaan van hobby brouwen naar professioneel brouwen. Inmiddels is Perry Koot (zoon van één van de heren) nauw betrokken bij het verkoopproces. De bieren van Brouwerij Dampegheest zijn bekend in de provincie Noord-Holland en bijna bij iedere slijterij te koop. Verwacht hier geen hoppige bieren, zoals een India Pale Ale., maar wel bieren met een romige structuur. Dit heeft te maken met de kennis die is opgedaan vanuit de oude kaasfabriek. Bij sommige bieren van Brouwerij Dampegheest zijn er bijzondere ingrediënten (Wei, een bijproduct van het maken van kaas) gebruikt om een romige-, stroperige smaakimpressie mee te geven. Met de Dampegheest Zware Hufter hebben ze in ieder geval een pareltje in huis.

Ingrediënten Dampegheest Zware Hufter

De Dampegheest Zware Hufter is een licht-zoetig bier met kruidige tonen. Dit heeft te maken met een aantal bijzondere ingrediënten die zijn gebruikt in het brouwproces:

  • Water
  • Diverse mouten
  • Verschillende hopen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen (zoals koriander, kruidnagel en zoethout)

Beerawards Dampegheest Zware Hufter

Dampegheest Zware Hufter is onherroepelijk ‘het beste speciaalbier’ van Brouwerij Dampegheest. Inmiddels heeft de brouwerij een aantal mooie Beer Awards mogen ontvangen:

  • RTV-NH Bierverkiezing – Populairste bier van Noord Holland (2015)
  • Dutch Beer Challenge – Silver (2017) –> in de categorie Barley Wine (Gerstewijn)

Foodpairing tips

Speciaalbier, en zeker quadrupel bieren, gaan nog beter smaken wanneer je ze combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn wij samen met de brouwmeester op onderzoek gegaan. Na een fantastische rondleiding zijn we naar het proeflokaal van de brouwerij gegaan. Hier hebben we de Dampegheest Zware Hufter uitgebreid geproefd met verschillende gerechten. Wij raden daarom aan om dit bier te drinken in combinatie met één van onderstaande gerechten

  • Hertenbiefstuk
  • Broodje Hamburger
  • Tarte Tartin met blauwe kaas

Informatie over Brouwerij Dampegheest Zware Hufter

Drinktemperatuur

ABV

Inhoud

EAN

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms