EK 2024 Special - Zweetband Memphis tijdelijk verkrijgbaar!

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Brouwerij Dampegheest Manus 75CL

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Dampegheest

Brouwerij Dampegheest Manus 75CL

Manus is een lichtblond helder speciaalbier met nagisting op de fles. Door het lage alcoholpercentage van 4,7% is het bier van Dampegheest een echte dorstlesser.

 6,95

Wenskaart toevoegen?

Let op: Kies je ervoor om een wenskaart toe te voegen, dan kun je op de afrekenpagina bij 'Bestelnotities' je persoonlijke tekst toevoegen voor op de wenskaart! De wenskaart hoeft één keer te worden toegevoegd voor de gehele bestelling.

EK Zweetband Memphis toevoegen?

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 8718868690036-1 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Manus

Manus is opgedragen aan Herman, oud mede-eigenaar van Brouwerij Dampegheest. Herman(us) is door een zeer tragisch ongeval op 27 mei 2014 in de brouwerij om het leven gekomen. Hij heeft altijd al de wens gehad om een speciaalbier te brouwen met een laag alcoholpercentage. Hierdoor zou de bierliefhebber de hele avond kunnen genieten van rijkere smaken dan een Pilsener. Herman heeft nog wel de receptuur samengesteld. Na het brouwsel zou het bier op de markt worden gebracht onder de naam “Rakker”. Na het overlijden van Herman is in familie-omstandigheden besloten het speciaalbier “Manus” te noemen, de bijnaam van Herman.

De aroma’s van Manus

Na het inschenken komt er direct een frisse en bloemige fruitigheid je neus tegemoet. Ook is er een hint van banaan te herkennen in dit licht blonde bier. Door de toevoeging van onder andere koriander is er een lichte kruidigheid aanwezig. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk een honingzoete smaak, die je doet denken ananas, banaan en citrus. De zachte bitterheid in de afdronk zorgt voor een aangename frisheid. Hierdoor komt deze laag alcoholische dorstlesser op ieder feestje prima tot zijn recht. Wij adviseren om Manus te drinken op een temperatuur rond de 5 graden Celsius.

Brouwerij Dampegheest

Brouwerij Dampegheest is een ambachtelijke bierbrouwerij uit Limmen (Noord-Holland). Met de Zware Hufter heeft de brouwer de meeste aandacht gewekt. Dit bier is al meerdere malen bekroond met mooie prijzen. Inmiddels zien ook de brouwmeesters dat de smaak van consumenten veranderd. Daarom komen ze nu ook met een aantal mooie limited editions zoals de Chocolate Porter en Zware Hufter Rum & Sherry. In ieder geval geven ze met Manus een mooi eerbetoon aan de oud eigenaar door dit bier nog steeds in het assortiment te houden.

Ingrediënten Manus

Brouwmeester Herman was zeker niet op zijn achterhoofd gevallen. Na vele experimenten moest er dus een licht blond bier komen die ook als doordrinker op feesten en partijen kan worden gedronken. En dat is zeker gelukt! In het brouwproces van Manus zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:
  • Water
  • Verschillende mouten (Pils, Wheat, Oat)
  • Diverse hoppen (Northern brewer, Spals select)
  • Suiker
  • Gist

Foodpairing tips:

Wist je dat bier beter kan gaan smaken wanneer je deze combineer met de juiste spijzen? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan welke gerechten lekker smaken bij Manus. Hieronder onze aanbevelingen:
  • Frisse salade
  • Pittige gerechten (zoals chinees of curry)
  • Bitterbal
Ben je een verstokte pilsdrinker? Probeer eens wat anders zoals Manus! Een mooie eerste kennismaking met andere bierstijlen dan pils met een prachtig smaakpallet.

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Dampegheest

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Dampegheest Manus 75CL” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.