BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Dampegheest Chocolade Porter

Dampegheest Chocolate Porter (6%) is de eerste special edition van Brouwerij Dampegheest. Deze Porter geeft je een fluweelachtig en romig mondgevoel, als vloeibare chocolade die over je tong glijdt!

Stijl Porter
Inhoud 33 cl
ABV % 6,0%
Herkomst Nederland
Drinktemperatuur 5°C – 7°C
Kleur Roodbruin
Smaken Chocolade & Karamel; Zoet & Zacht 
Brouwerij Brouwerij Dampegheest

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Chocolate Porter

Chocolate Porter van Dampegheest is de eerste special edition van Brouwerij Dampegheest. Wellicht wordt dit bier wel nooit meer gebrouwen. Het is een bovengistende Porter en bij het openen van de dop komen heerlijke geuren van geroosterde mout je tegemoet. Ook zijn in de neus hinten van chocolade en koffie aanwezig. Hierdoor krijgt iedere liefhebber van Porters steeds meer trek in het roodbruine gerstenat. Bovenop het bier ontstaat een fijne crèmekleurige schuimkraag. Aroma’s van koffie, melkchocolade, noten en andere lichtzoete geuren komen je tegemoet. De smaak voldoet hiermee volledig aan de verwachting van de aroma’s. De haver in combinatie met een laag koolzuurgehalte geven je een romig en fluweel mondgevoel. Net alsof de vloeibare chocolade over je tong glijdt! Wij adviseren om de Chocolate Porter te drinken op een temperatuur van 5 tot 7 graden Celsius. Wacht niet te lang met bestellen, want misschien zie je deze nooit meer terug!

Brouwerij Dampegheest

In tegenstelling tot vele andere brouwerijen is Brouwerij Dampegheest een vernieuwende brouwerij. Naast de gangbare Dampegheest Bieren die het hele jaar beschikbaar zijn, proberen zij ook ieder jaar een Dampegheest Special uit te brengen. In 2018 hebben zij dan ook een Porter uitgebracht: Dampegheest Chocolate Porter. Daarnaast heeft Brouwerij Dampegheest de beschikking over oude installaties van de kaasfabriek. Hierdoor werken zij bijvoorbeeld met het ingrediënt ‘Wei’, een bijproduct bij het maken van kaas. Dit geeft het bier een ietwat romige structuur. Zij hebben dit ingrediënt bijvoorbeeld toegevoegd in het brouwproces bij de Oikenbock, Eenkoorn in de Wei en in Alkmaars Blondje. Het leuke van deze brouwerij uit het Noordhollandse dorp Limmen is zij veel werken met vrijwilligers. Hierdoor blijven de ketels en opslagsilo’s altijd schoon en garandeert de brouwerij altijd de beste kwaliteit. Uiteraard worden de vrijwilligers rijkelijk beloond met de Dampegheest bieren.

Ingrediënten Dampegheest Chocolate Porter

De Dampegheest Chocolate Porter wordt gebrouwen sinds 2 mei 2018. Het is een limited edition. Vandaar dat het niet bekend is of er nog meerdere badges worden gebrouwen. De brouwmeesters van de brouwerij hebben onderstaande ingrediënten toegevoegd in het brouwproces van deze Porter:

 • Water
 • Pale mouten
 • Brown mouten
 • Choco mouten
 • Wheat mouten
 • Oat mouten
 • Pioneer Hoppen
 • Gist
 • Extra smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wanneer je een webshop hebt in speciaalbieren heb je het geluk dat je alle bieren mag (voor)proeven. In samenwerking met de brouwerij hebben wij de Dampegheest Chocolate Porter uitgebreid geproefd. Hieruit volgt dat wij onderstaande gerechten kunnen aanbevelen in combinatie met de Porter:

 • Chocolade taartje
 • Brownies
 • Zoete desserts

Zoals aangegeven gaat het hier om een special edition die nu eenmalig is gebrouwen. Het is niet waarschijnlijk dat deze Porter ooit nog een keer op de markt wordt gebracht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Dampegheest Chocolade Porter” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Dampegheest Chocolade Porter

 2,99

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.