Scheldebrouwerij Schelde Special 5 – Knuppel

Knuppel is de 5e Schelde Special ter ere van het 25-jarig jublieum. Een Schwarzbier van slechts 5% en beperkt beschikbaar!

Informatie over Scheldebrouwerij Schelde Special 5 – Knuppel

Extra informatie

Biersoorten
Land

Bierverpakking

Brouwerij

Over Scheldebrouwerij Schelde Special 5 – Knuppel

Knuppel: Schelde Special 5

In 2019 bestaat de Scheldebrouwerij 25 jaar. Ter ere van dit jubileum is een limited edition uitgebracht: Knuppel. Deze gitzwarte dorstlesser is uniek in zijn soort. Hoewel donker gekleurde bieren doorgaans een hoog alcoholpercentage hebben, heeft deze Schelde Special slechts een alcoholpercentage van 5%. Het bier bevat aroma’s van zwarte bes en zwarte peper. Bovenop het zwarte brouwsel ontstaat wel een mooie witte schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk de kruiden. In de afdronk proef je de smaak van koffie. Knuppel is onlosmakelijk verbonden aan zijn kameraad Knots. Beide bieren zijn slechts in beperkte  oplage gebrouwen. Wij adviseren om de 5e Schelde Special te drinken op een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

Scheldebrouwerij

We gaan even terug in de tijd naar 1994. Sinds dit jaar bestaat de Scheldebrouwerij. Het verhaal is ooit begonnen met een aantal kleine ketels in Krabbegat (Bergen op Zoom). Hier zagen de eerste Scheldebieren het levenslicht. Via Zeeland is de Scheldebrouwerij in 2007 verhuist naar het Belgische Hoogstraten. Hoewel de brouwerij nu officieel in België is gestationeerd, heeft Scheldebrouwerij nog altijd Nederlandse roots. Op de nieuwe locatie wordt nu op veel grotere schaal bier gebrouwen. Voor speciale gelegenheden wordt er op kleine schaal de zogeheten Schelde Specials gebrouwen. Omdat de brouwerij inmiddels 25 jaar bestaat, zijn de limited editions Knots & Knuppel gemaakt.

Ingrediënten Knuppel

Bier brouwen gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Hoewel de brouwmeesters van Scheldebrouwerij al jarenlang ervaring hebben, blijft een nieuw biertje in de markt zetten toch een enorme uitdaging. Voor deze limited edition is het doel geweest om de bierliefhebber te kunnen laten genieten van een donker brouwsel met een laag alcoholpercentage. En dat is gelukt! Tijdens het brouwproces van Knuppel zijn onderstaande ingrediënten toegevoegd:

 • Water
 • Mout
 • Hop
 • Gist
 • Extra kruidige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Wil je écht genieten van Knuppel, dan kun je deze Schelde Special het beste combineren met enkele gerechten. Special. Door de gerechten te combineren met het bier komen de smaken goed naar voren. Speciaal voor het jubileum heeft de brouwerij ook een bijbehorend Schelde Jubileumglas ontwikkeld. Voor een optimale bierbeleving raden wij aan om deze Schelde Special te drinken met één van onderstaande gerechten:

 • Kaasplankje deluxe
 • Chocoladebrownies
 • Perenmuffins met karamelsaus
 • Bananensplit

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Scheldebrouwerij Schelde Special 5 – Knuppel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Scheldebrouwerij
 • Verkoper Scheldebrouwerij
 • Adres: Wenenstraat 5
  2321 Meer
  België
 • Nog geen beoordelingen!
knuppel

Scheldebrouwerij Schelde Special 5 – Knuppel

 2,39

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms