Scheldebrouwerij

cropped cropped scheldebrouwerij logo

Scheldebrouwerij

Over Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij, wikken en wegen

Scheldebrouwerij is een Belgische brouwerij die gevestigd is in het Zeeuwse dorp Bergen op Zoom. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1994, toen een groep vrienden begon met het brouwen van bier in een schuur. Het duurde niet lang voordat hun bieren populair werden en de vraag steeds groter werd. In 1996 werd Scheldebrouwerij officieel opgericht en begon de productie op grotere schaal. Inmiddels is de brouwerij uitgegroeid tot een begrip in de wereld van speciaalbieren en worden de bieren van Scheldebrouwerij verkocht in heel Europa en daarbuiten.

Gewoon goed bier gebrouwen

Een van de redenen waarom Scheldebrouwerij zo populair is, zijn de speciaalbieren die zij produceren. De brouwerij heeft een ruim assortiment aan bieren, van frisse witbieren tot zware donkere bieren. Een van de bekendste bieren van Scheldebrouwerij is de Zeezuiper, een blond bier met een kruidige en fruitige smaak. Daarnaast is ook de Hop Ruiter een populair bier, een India Pale Ale met een stevige bitterheid en een fruitige geur. De bieren van Scheldebrouwerij worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoeging van conserveringsmiddelen. Dit zorgt voor pure en authentieke smaken die de bieren van Scheldebrouwerij zo bijzonder maken.

Bier in balans

Wat Scheldebrouwerij uniek maakt, is de passie en creativiteit waarmee zij hun bieren brouwen. De brouwers van Scheldebrouwerij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en combinaties, en experimenteren regelmatig met verschillende ingrediënten en brouwtechnieken. Dit heeft geleid tot een aantal zeer bijzondere bieren, zoals de Wildebok, een bockbier dat gerijpt is op houten vaten en een unieke smaak heeft door de toevoeging van wilde gist. Ook de Lamme Goedzak, een zwaar blond bier met een fruitige smaak en een kruidige afdronk, is een voorbeeld van de creativiteit van de brouwers van Scheldebrouwerij. Door hun unieke en vernieuwende bieren weet Scheldebrouwerij zich te onderscheiden van andere brouwerijen en blijven zij de grenzen opzoeken van wat mogelijk is op het gebied van speciaalbieren.

Belgische trots

Al met al is Scheldebrouwerij een brouwerij met een rijke historie en een breed assortiment aan speciaalbieren. Door de passie en creativiteit waarmee de brouwers hun bieren brouwen, weet Scheldebrouwerij zich te onderscheiden van andere brouwerijen en blijven zij vernieuwend en inspirerend. Of je nu een liefhebber bent van frisse witbieren of juist van zware donkere bieren, bij Scheldebrouwerij vind je altijd een bier dat bij je past en dat je zal verrassen met zijn unieke smaken en aroma’s.

 

Contactgegevens

Contactgegevens

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms