Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is in 1994 opgericht. In het Nederlandse Bergen op Zoom werd op kleinschalige wijze bier gebrouwen. De brouwerij is inmiddels verhuisd naar het Belgische Hoogstraten, net over de grens bij Breda. Op deze locatie zijn meer doorgroeimogelijkheden en dat hebben ze geweten. De productie is op deze nieuwe locatie enorm toegenomen. De Scheldebrouwerij is trouw aan tradities, maar altijd op zoek naar een prikkelende balans tussen nostalgisch en vernieuwend, bescheiden maar ook brutaal. Wij werken met deze Belgische bierbrouwerij met Nederlandse roots zeer plezierig samen en mogen daarom een aantal zeer exclusieve producten aanbieden.

Lees meer over de Scheldebrouwerij beneden…

Deel het verhaal achter de Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij
Verkrijgbaar bij Bierfamilie.nl

Bieren van Scheldebrouwerij

Tijdelijk uitverkocht
Zeezuiper nieuw etiket

Zeezuiper

 1,89
Witheer

Witheer

 1,79
Tijdelijk uitverkocht
Wildebok nieuw etiket

Wildebok

 1,89
Strandgaper

Strandgaper

 1,79
Tijdelijk uitverkocht
Schelde Special 5 - Knuppel

Schelde Special 5 – Knuppel

 2,19
Tijdelijk uitverkocht
Schelde Special 4 - Knots

Schelde Special 4 – Knots

 2,19
Oesterstout

Oesterstout

 2,09
Lamme Goedzak

Lamme Goedzak

 1,79
Krab Scheldebrouwerij

Krab

 1,79
Hop Ruiter - Scheldebrouwerij

Hop Ruiter

 1,99

Dulle Griet

 1,79

De historie van de Scheldebrouwerij

In 1994 startten oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden met een ambachtelijke bierbrouwerij die voortkwam uit het Bergse Bierbrouwersgilde uit Bergen op Zoom. De Scheldebieren waren zeer populair en het bedrijf werd steeds succesvoller. In het nieuwe millennium werd de brouwerij eigendom van Frans & Jan Ooms, de neven van Peter van der Eijnden, waardoor nieuwe investeringen mogelijk werden. De kleine bierbrouwerij wilde echter verder uitbreiden en dus was het noodzakelijk om te verhuizen. Eind 2007 nam De Scheldebrouwerij haar intrek in een veel grotere bedrijfsloods in het Belgische Hoogstraten. Op deze locatie wordt nu op veel grotere schaal bier gebrouwen. Gemiddeld wordt er nu ongeveer 600.000 liter bier per jaar geproduceerd.

De puurheid van de Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij brouwt negen vaste bieren in hun eigen brouwerij. Er wordt bier gebrouwen op traditionele wijze, altijd zoekende naar de juiste balans tussen vertrouwd en vernieuwend. De Scheldebrouwerij kiest er bewust voor om niet te filteren en niet te pasteuriseren en ieder bier heeft nagisting op de fles. En zoals het een ambachtelijke brouwer betaamt maken zij gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Hierdoor hebben de speciaalbieren van de Scheldebrouwerij het puurste resultaat en een uniek karakter. Alle Scheldebieren worden voorzien van een mooie kroonkurk met hun bekende krab.

Scheldebrouwerij SixBag
Verkrijgbaar bij Bierfamilie.nl

75CL bieren van Scheldebrouwerij

Scheldeheld

In 2018 zijn wij officieel uitgeroepen tot Scheldeheld. Dat betekent dat wij alle Scheldebieren op fles op voorraad hebben die worden geproduceerd. Zowel de bieren op fles van 33cl, 75cl als de Schelde Specials. Daarnaast bieden wij ook glazen van 25cl en 33cl aan en zijn wij de enige partij waarbij  de Sixbag online is te bestellen. Een zeer exclusief aanbod dus waar wij erg trots op zijn.

De Sixbag is de kleinere variant van het Scheldebrouwerij Bierpakket waarbij een Scheldetas met zes verschillende Scheldebieren worden geleverd. Uiteraard met een bijbehorend glaswerk van de brouwerij. In het Scheldebrouwerij Bierpakket bieden wij alle bieren van de brouwerij aan die op 33cl beschikbaar zijn. Een leuk initiatief om als relatiegeschenk te geven of als cadeau om een verjaardag te vieren.

Verkrijgbaar bij Bierfamilie.nl

Glazen, pakketten en specials van Scheldebrouwerij