Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe, ook wel bekend als Brouwerij Delirium Tremens, is in 1906 opgericht door Leon Huyghe en gevestigd in de Belgische plaats Melle. Een lange tijd stond de brouwerij bekend als de brouwer van Golden Kenia (pils). Door een enorme toename aan de populariteit van pils en de steeds machtigere grote bierconcerns kregen kleine bierbrouwerijen het steeds lastiger om te overleven. Na 1980 richtte Brouwerij Huyghe zich dan ook op de export, om de omzet te kunnen vergroten. Inmiddels heeft de brouwerij meer dan 50 verschillende bieren in zijn assortiment.

Het succes van Delirium Tremens

De derde generatie bedrijfsleiders (Jean De Laet & Anita Huyghe) hebben uiteindelijk besloten om de familiebrouwerij voort te zetten en richtten zich volledig op zware blonde bieren met een hoge gisting. Zij hebben het bier Delirium Tremens groot gemaakt, bekend van de “Pink Elephant”. Inmiddels zorgt dit bier voor ongeveer 42% van de gehele omzet van de Brouwerij Huyghe Groep.

Fris elan

In 1992 stapte de zoon van Jean & Anita ook in de zaak. Zijn naam is Alain De Laet. Op allerlei verschillende soorten niveau’s heeft hij werkervaring(en) op gedaan tot dat hij uiteindelijk het beleid mocht gaan bepalen. Hij hield zich voornamelijk bezig met verschillende moderniseringen, uitbreidingen en overnames. O.a. Biertoren (Kampenhout, 1993), Brouwerij Damy (Olsene, 1994) en Brouwerij Villers (Puurs, 1999) werden door toedoen van zijn beleid overgenomen. In 2011 heeft de brouwerij zich ook weten toe te voegen tot lid van de Belgian Family Brewers.

Nieuwe bouwinstallaties en cijfers

Er is nog heel lang 24 uur per dag, 7 dagen in de week gebrouwen in een oude brouwinstallatie uit 1998. Deze installatie had een capaciteit 160.000 hl. Pas in 2012 is de brouwerij overgegaan naar een nieuwe brouwzaal met een capaciteit van 350.000 hl. De omzet van Brouwerij Huyghe steeg in 2014 hierdoor met 20% naar €26 miljoen. 74% van de productie werd geëxporteerd naar o.a. de VS, Engeland, Frankrijk en Nederland.

Winkelwagen
Scroll naar top