Search
Close this search box.
Home > Winkel > Brouwerij Huyghe Averbode

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe Averbode

Averbode (7,5%) is een koolzuurrijk blond bier met verfrissende smaken. Geniet van dit prachtige abdijbier.

 14,94 59,76

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU 1cef11054342 Categorieën , ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Averbode

Averbode is een prachtig blond bier met een alcoholpercentage van 7,5%. Gebrouwen door Brouwerij Huyghe uit België. Dit blond bier is mooi licht geel van kleur, met bovenop een fijne witte schuimkraag. In de neus komen aroma’s van bloem, groene appels, en fijne hop naar voren. Tijdens de eerste slok proef je een aangenaam zoetje in combinatie met wat fruitige toetsen en een bescheiden bitterheid. Bovendien is er behoorlijk wat koolzuur aanwezig. Hierdoor blijft het bier goed doordrinkbaar. Wij adviseren om de Averbode te drinken op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius.

Brouwerij Huyghe

Brouwerij Huyghe is één van de bekendste brouwerijen uit België. De brouwerij is gevestigd in Melle en vooral bekend van de Delirium Tremens. De abdij van Averbode heeft de opdracht gegeven aan de brouwerij om dit prachtige blondje te blijven brouwen. Respect voor het milieu en de maatschappij staan centraal in de brouwerij. Bovendien zet de brouwerij in op een kleinschalige ecologische voetafdruk. En niet te vergeten, de brouwerij is een sociale werkplaats voor diegene die het iets minder hebben in de maatschappij. Met Averbode heeft de brouwerij in ieder geval een pareltje in huis, die over de hele wereld wordt gedronken.

Ingrediënten Averbode

Sinds de 14e eeuw vinden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Omstreeks 2014 is de volledige productie overgegaan naar Brouwerij Huyghe. Maar in de receptuur is er niets veranderd. Het bier wordt gemaakt op basis van meerdere granen volgens de methode van dry hopping. Dit zorgt voor een extra bittere smaak. In het brouwproces van Averbode zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
  • Water
  • Verschillende mouten
  • Diverse hoppen
  • Gist
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Bier gaat nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. En daarom zijn wij speciaal voor jullie op zoek gegaan naar gerechten die goed smaken bij Averbode. Wij adviseren om dit bier te combineren met één van onderstaande gerechten:
  • Pannenkoeken
  • Vette vis
  • Kreeft
  • Jong belegen kazen

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Brouwerij Huyghe

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Brouwerij Huyghe Averbode” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.