Wegens topdrukte bij bezorgdiensten kans op langere levertijden (gemiddeld: 2 - 5 werkdagen)

Imperial Stout

Bierstijl Imperial Stout, beter bekend als Russian Imperial Stout kenmerkt zich als donker zwaar bier. Wij geven het wordt zwaar mee door het hoge alcoholpercentage (minimaal 7%) dat op deze bierstijl van toepassing is. Daarnaast kenmerkt dit speciaalbier zich door de diep donkere kleur.

Het verhaal van de Imperial Stout

Er wordt vaak gezegd dat deze karakteristieke bierstijl zou worden gebrouwen met veel alcohol, hop en mout om de lange zeereis vanuit Engeland naar Rusland te kunnen overleden. Sommige mensen suggereren zelfs dat de bieren zo veel alcohol zou bevatten, zodat het niet kan bevriezen tijdens deze extreme koude zeereizen op de Oostzee. Dit wordt echter ontkent door bierschrijver Martyn Cornell, omdat bij temperaturen om bier te laten bevriezen de zee zelf ook zou bevriezen. Dat zou betekenen dat de zee zelf dus niet bevaarbaar zou zijn.

Er is verder ook geen bewijs dat de term ‘Imperial’ zou slaan op het Russische keizerrijk. Martyn Cornell neemt zelf wel aan dat dit van toepassing is. Keizer Peter I van Rusland zou in 1698 in Londen zijn geweest en iets te veel lekkere stout bieren hebben gedronken. Vervolgens gaf hij het bevel dat dat deze bieren geëxporteerd moest worden naar Rusland, waar na het een populair product werd.

Het is algemeen bekend dat sinds de 18e eeuw sterke stout bieren vanuit Engeland naar Rusland werd geëxporteerd om aan de vraag van sterke alcoholische bieren te voldoen. Deze werden vooral gedronken door de adel en niet voor de normaal werkende klasse. Vaak heeft deze bierstijl smaken van chocolade & karamel.

Menu