BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Texelse Bierbrouwerij Stormbock

Texels Stormbock (10,0%) is een rijk, krachtig en intense Barley Wine / Herfstbock. Een perfect bewaarbier voor de échte liefhebber en eigenlijk alleen bedoelt voor speciale (bier)momenten.

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Texels Stormbock

De Texels Stormbock is een rijk, krachtig en intens speciaalbier. Deze Barley Wine (gerstewijn) is een bier van hoge gisting dat zich doorontwikkeld in de fles. Helaas is het volgens de voedsel- en warenautoriteit nog steeds verplicht om een houdbaarheidsdatum mee te geven, maar eigenlijk heeft deze gerstewijn dus geen uiterste houdbaarheidsdatum. Dit is overigens alleen van toepassing op het moment dat het bier donker en koel wordt bewaard zonder temperatuurverschillen. Een perfect bewaarbier voor de échte liefhebber en eigenlijk alleen bedoelt voor speciale (bier)momenten. Deze herfstbock heeft een alcoholpercentage van 10% en is mooi robijnrood van kleur. Het bevat een romige en licht crèmekleurige schuimkraag. De brouwmeesters hebben rijke aroma’s van mout en een evenwichtige zoete smaak meegegeven. Wij adviseren om de Texels Stormbock te drinken op een temperatuur van 10 graden Celsius.

Texelse brouwerij

Zoals de naam al aangeeft is de Texelse Brouwerij gevestigd op het Nederlandse waddeneiland Texel. Deze bierbrouwerij staat vooral bekend om de Texels Skuumkoppe. In 1999 startte de brouwerij in een voormalig zuivelfabriek met actief bier brouwen. De brouwerij probeert met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten van het eiland te werken. Op Texel zijn meer zonuren dan elders in Nederland, waardoor deze natuurlijke ingrediënten ook op een andere manier groeien. Zo groeien de tarwe en gerst bijvoorbeeld met hele grote korrels.  Indien je een keer op het eiland aanwezig bent, aarzel dan niet om eens naar het proeflokaal te gaan. Hier zijn alle bieren verkrijgbaar op de tap, zo ook de Texels Springtij, Texels Stormbock en Texels Seumerfeugel . Als je wilt deelnemen aan de rondleiding adviseren wij om van te voren te reserveren.

Ingrediënten Texels Stormbock

De Texels Stormbock is gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke producten van het eiland zelf.  Onderstaande ingrediënten heeft de brouwerij toegepast in het brouwproces:

 • Duinwater (van het eiland zelf)
 • Gebrande gerstemouten (van het eiland zelf)
 • Hop
 • Gist

Beer Awards Texels Stormbock

In 2015 heeft de Texelse Brouwerij de prijs voor ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ in ontvangst mogen nemen. Een prachtige erkenning voor de ambachtelijke brouwerij en toonaangevende ondernemerschap. Daarnaast heeft de brouwerij onderstaande Beer Awards ontvangen met de Texels Stormbock:

 • 3e plaats – Het Lekkerste Bockbier van Nederland (2008)
 • Certificate of Excellence – Dutch Beer Challenge (2018)

Foodpairing tips

De Texels Stormbock is prima te combineren met onderstaande gerechten:

 • Romige kazen
 • Pittige kazen
 • Kip- en andere gevogelte
 • Vette visgerechten
 • Gekruide vleesgerechten
 • Pure chocolade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Texelse Bierbrouwerij Stormbock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Texelse Bierbrouwerij Stormbock

 3,29

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.