Texelse Bierbrouwerij Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe (6%) is gebrouwen met natuurlijke grondstoffen. Deze prijswinnaar en dorstlesser is heerlijk om te drinken op een temperatuur van 6°C.

Informatie over Texelse Bierbrouwerij Skuumkoppe

Extra informatie

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Texelse Bierbrouwerij Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe is het eerste ambachtelijk gebrouwen Weizen/Amber bier van hoge gisting. De brouwmeester gebruikt alleen natuurlijke grondstoffen, zoals gerstemout en tarwemout van Texel, hop, geroosterde gerstemout en door de duinen gezuiverd water. Er worden geen kruiden toegevoegd. Texels Skuumkoppe is een ongefilterd bier met 6% alcohol dat nagist op de fles. Dit kleine beetje gist onderin de fles maakt het bier extra romig van smaak. Dit mooie speciaalbier heeft fruitige aroma’s van banaan en andere gele vruchten. De nasmaak is zoet, fruitig en kent enkele toetsen van karamel. Texels Skuumkoppe dankt zijn naam aan het witte ‘skuum’ op de donkere zee dat de strandjutters zagen als zij het strand afstruinend op zoek naar afgevallen scheepsladingen. Het is een echte dorstlesser met een volle witte schuimkraag en het beste te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius. Dit speciale bier van het Noord-Hollandse eiland Texel krijgt zijn volle, romige smaak door de fles eerst rustig horizontaal door de handen te laten rollen en daarna te openen. Proost!

Texelse Brouwerij

De Texelse Brouwerij is gevestigd op het waddeneiland Texel en vooral bekend om de Texels Skuumkoppe. In 1999 startte de Texelse Brouwerij met actief bier brouwen. Een belangrijk kenmerk van de brouwerij is dat zij enkel brouwen met natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf. Dat betekent dat de Texelse Brouwerij altijd bijzondere speciaalbieren maakt, omdat er op het eiland meer zonuren zijn dan elders in Nederland. De gerst en tarwe groeien dan ook met grote korrels, welke nergens anders in Nederland te vinden zijn. Door de passie van de bierbrouwers en het gebruik van de producten van het eiland zelf, ontving de Texelse Brouwerij in 2015 de prijs voor ‘Beste onderneming van Noord-Holland’. Een mooie erkenning voor het ambacht en het toonaangevende ondernemerschap.

Ingrediënten Texels Skuumkoppe

Een bijzondere eigenschap van de Texels Skuumkoppe is dat de ingrediënten die zijn gebruikt van het eiland zelf afstammen:

 • Duinwater (van het eiland Texel)
 • Gerstemout (van het eiland Texel)
 • Tarwemout (van het eiland Texel)
 • Hop (van het eiland Texel)
 • Gist (van het eiland Texel)

Beerawards Texels Skuumkoppe

Texels Skuumkoppe gaat al jaren de strijd aan met andere bierbrouwers. In 2017 ontving het dan eindelijk de gouden plak in de categorie ‘Amber’ op de Dutch Beer Challenge:

 • Dutch Beer Challenge – Goud (2017) –> in de categorie Amber

Foodpairing tips

De Texels Skuumkoppe van de Texelse Brouwerij is een fris bier dat het hele jaar prima is te drinken. Wij hebben daarom onderzoek gedaan naar de gerechten die het beste bij deze prijswinnaar passen. Daarnaast kun je dit speciaalbier ook prima gebruiken als smaakindicator om andere gerechten mee te maken:

 • Diverse BBQ Vleesgerechten zoals Spare Ribs
 • Witte visgerechten
 • Wiener Schnitzel

Zoals aangegeven je dit speciaalbier ook gebruiken door het mee te nemen in het pannenkoekenbeslag. Je kunt dan het beste de helft van de melk vervangen door de Texels Skuumkoppe. Dit geldt overigens hetzelfde bij het maken van een Wiener Schnitzel. Je kunt hiervoor een scheutje Skuumkoppe mengen bij het kloppen van het ei.

Deze prijswinnaar is samen met andere prijswinnende bieren te bestellen in het Prijswinnend Bierpakket.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Texelse Bierbrouwerij Skuumkoppe” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
texels skuumkoppe

Texelse Bierbrouwerij Skuumkoppe

 2,29

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms