Texelse Bierbrouwerij Springtij

Texels Springtij (7,5%) is een blonde lentebok. Deze prijswinnaar met fruitige en bloemige aroma’s bezorgt iedereen lentekriebels!

Informatie over Texelse Bierbrouwerij Springtij

Extra informatie

Land

Bierkenmerk

Bierverpakking

Over Texelse Bierbrouwerij Springtij

Texels Springtij

Texels Springtij is een fabelachtige lentebok. Een mooi evenwichtig speciaalbier van zoete- en fruitige smaakaroma’s. De Texels Springtij valt naast de bierstijl lentebok ook in de categorie van blond bier. De brouwmeesters van de Texelse Brouwerij brouwen enkel met natuurlijke ingrediënten van het waddeneiland Texel. Het water wordt bijvoorbeeld gezuiverd door de duinen en de hoppen worden vers geplukt. De Texels Springtij dankt zijn naam aan de verschillende seizoenen. Zodra de eerste lammetjes ronddartelen in de wei en de struiken en bomen weer groen begint te kleuren is het tijd voor de Texels Springtij. Een mooi goudgeel speciaalbier met heerlijke fruitige tonen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7,5% en is dus zeker niet licht te noemen. Wij adviseren dit bier te drinken op een drinktemperatuur van ongeveer 7 graden Celsius. Schenk dit bier onder een hoek van 45 graden in een mooi kelkglas en aanschouw de mooie witte schuimkraag. Geniet van de verfrissende smaken.

Texelse Brouwerij

De Texelse Brouwerij is sinds 1999 gevestigd op het waddeneiland Texel. De bierbrouwerij brouwt enkel met natuurlijke ingrediënten van het eiland. Dat betekent dat de Texelse Brouwerij altijd bijzondere speciaalbieren kan produceren, omdat er geen enkele brouwerij met deze ingrediënten werkt. Op het eiland Texel zijn meer zonuren zijn dan ergens anders in Nederland. Dat betekent dat o.a. de gerst en tarwe hier ook anders groeien met grotere korrels als resultaat. Door deze ingrediënten toe te voegen in het brouwproces ontstaan unieke speciaalbieren met een vleugje Texel. In 2015 ontving de Texelse Brouwerij de prijs voor ‘Beste onderneming van Noord-Holland’. Een mooie waardering voor de passionele bierbrouwer en erkenning voor een aantal prachtige bieren, zoals de Texels Skuumkoppe, Texels Bock en Texels Springtij.

Ingrediënten Texels Springtij

Zoals aangegeven brouwt de Texelse Brouwerij met enkel natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf. Voor dit bier hebben zij gebruik gemaakt van onderstaande bijzondere ingrediënten:

 • Duinwater (van het eiland Texel)
 • Gerstemout (van het eiland Texel)
 • Hop (van het eiland Texel)
 • Gist (van het eiland Texel)

Beerawards Texels Springtij

In 2015 ontving de brouwerij met de Texels Springtij een gouden medaille in de categorie ‘Blond/Meibock’ op de Dutch Beer Challenge:

 • Dutch Beer Challenge – Goud (2015) –> in de categorie Blond/Meibock

Foodpairing tips

De Texels Springtij van de Texelse Brouwerij is een echt seizoensbier. Dit bier wordt ook niet het hele jaar door gebrouwen. Een bier kan nog beter gaan smaken wanneer je het combineert met de juiste spijzen. Op deze wijze kun je het bier vervolgens beter proeven en beoordelen. De Bierfamilie heeft uiteraard onderzoek gedaan en komt met het advies om de het bier te combineren met:

 • Lamsvlees
 • Makreel
 • Gerijpte kazen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Texelse Bierbrouwerij Springtij” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
texels springtij

Texelse Bierbrouwerij Springtij

 2,39

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms