Oedipus Brewing Swingers

 3,19

Oedipus Swingers stond voorheen als Oedipus Salty Dick. Deze naam leverde nogal eens vreemde gezichten op. Oedipus Swingers is een Gose, een bierstijl die weinig bekend is in ons land.

 • Een zomers bier in de categorie Gose
 • Alcoholpercentage 4%
 • Met zoute smaken, zure smaken en fruitige smaken
 • Lekker in combinatie met o.a. lasagne

Uitverkocht

Over Oedipus Brewing Swingers

Oedipus Swingers

Oedipus Swingers is een zomers speciaalbier in de categorie Gose. Deze bierstijl is tamelijk onbekend in ons land. Het alcoholpercentage bedraagt 4%. Dit biertje wordt al gebrouwen sinds 2015. Opvallend is vooral de zoute smaak. Maar bovenal een lekker fris en doordrinkbar bier. Bij het uitschenken zie je een lichtblond bier met bovenop een lichte schuimkraag. Deze schuimkraag blijft niet lang staan. In de neus ruik je de fruitige tonen en een zuurtje. Ook is dit zuurtje weer terug te vinden in de smaak. Kortom een bier met een zoutsmaak, een zuurtje en fruitige toetsen. Niet eentje die je vaak tegenkomt. Wat ons betreft kun je deze Gose het beste drinken op een temperatuur van ongeveer 4 graden Celsius.

Brouwerij Oedipus

De Oedipus bieren worden gebrouwen door Brouwerij Oedipus Brewing in Amsterdam Noord. De vier eigenaren en goede vrienden besloten in 2012 de markt op te gaan, na twee jaar ervaring te hebben met bierbrouwen in eigen keuken. Oedipus heeft ook een proeflokaal, waar bierliefhebbers volop kunnen genieten. In de Amsterdamse horeca en bierspeciaalzaken heeft Oedipus de harten al verovert en nu gaat de brouwerij zich richten op een groter publiek. Deze brouwerij staat vooral bekend om de bieren met ludieke namen (Mannenliefde) en het experimenten met bijzondere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan de rode pepert van de Thai Thai. Met de Oedipus Swingers heeft Brouwerij Oedipus het eerste Gose bier van Nederland op de markt gebracht.

Ingrediënten Oedipus Swingers

Het brouwen van bier gaat niet over één nacht ijs. En al helemaal niet bij Brouwerij Oedipus. Deze brouwerij staat bekend om de fantastische samenstelling qua ingrediënten. In 2015 bracht het met Oedipus Swingers het eerste Gose bier van Nederland op de kaart. En met succes. Dit bier is niet meer weg te denken uit de vaste collectie Oedipus bieren. In het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Verschillende mouten
 • Diverse hoppen
 • Gist
 • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Speciaalbier gaat nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. Omdat er over de bierstijl Gose nog niet heel veel bekend is, is het lastig om hier veel informatie over te verzamelen. Maar natuurlijk hebben wij ons uiterste best voor jullie gedaan. De barman van het proeflokaal (en liefhebber van bier) raadt aan om Oedipus Swingers te combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Tomaat met mozzarella
 • Lasagne

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oedipus Brewing Swingers” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!

Informatie over Oedipus Brewing Swingers

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms