Brouwerij Hoop Sweet Spring Bock

Sweet Spring Bock (6,7%) is kruidige en frisse lentebock. Geniet van de smaken van vanille en toffee door de toevoeging van bisongras.

Informatie over Brouwerij Hoop Sweet Spring Bock

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Brouwerij Hoop Sweet Spring Bock

Sweet Spring Bock

Sweet Spring Bock is een frisse, kruidige lentebock gebrouwen door Brouwerij HOOP. Met een alcoholpercentage van 6,7% is dit een typische lentebock. Kenmerkend zijn de tonen van vanille en toffee. Dit wordt vooral veroorzaakt door de toevoeging van sweet grass, ook wel bisongras genoemd. Heerlijk om te combineren met lentegroenten. Wacht om een mooie lentedag en geniet optimaal van de kruidige toetsen in combinatie met de frisse afdronk. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2020 heeft de brouwerij zelfs een bronzen medaille ontvangen. Wij adviseren om de Sweet Spring Bock te drinken op een temperatuur van ongeveer 7 graden Celsius.

Brouwerij HOOP

Brouwerij HOOP is een bierbrouwerij gevestigd in Zaandam. In mei 2016 opende het haar deuren. Als eerste brouwerij in Nederland schafte het een hagelnieuwe Capary Brouwinstallatie aan. Deze installatie bestaat uit 16 gist- en lagertanks, verschillend van 20 tot 60 hectoliter per tank. Hiermee heeft de brouwerij een capaciteit van ongeveer 8500 hectoliter per jaar. De brouwerij zet vooral in op duurzaamheid. Om deze reden zijn bijvoorbeeld 300 zonnepanelen op het dak geplaatst. Want zeg nou zelf, een ‘energieneutraal’ biertje smaakt hetzelfde, maar voelt toch niet even iets beter. Naast de brouwerij heeft HOOP ook een eigen restaurant en proeflokaal. Zo kan iedere bierliefhebber genieten van de fantastische HOOP-bieren, waaronder de Sweet Spring Bock.

Ingrediënten Sweet Spring Bock

Het brouwen van bier gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Hoofdbrouwer Pierre-Yves heeft met zijn team veel geëxperimenteerd. Veel verschillende brouwsels zijn gefinetuned met uiteindelijk een fantastisch resultaat. Een heerlijke frisse en kruidige lentebock die bij de bierliefhebbers absoluut niet mag ontbreken. In het brouwproces van de Sweet Spring Bock zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

 • Water
 • Diverse mouten
 • Verschillende hoppen
 • Gist
 • Extra kruiden

Foodpairing tips

De Sweet Spring Bock kun je prima combineren met verse lentegroenten, zoals:

 • Asperges
 • Geitenkaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Hoop Sweet Spring Bock” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
Sweet Spring Bock

Brouwerij Hoop Sweet Spring Bock

 2,79

Uitverkocht

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms