Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Bier > 5 heerlijke kerst- en eindejaarsbieren

5 heerlijke kerst- en eindejaarsbieren

Delen

Met nog een kleine twee weken op de teller, gaan de voorbereidingen voor het kerstdiner of de oudjaarsborrel echt van start. Organiseer je een brunch, borrel of diner? Of ben je wellicht te gast bij een familielid, vriend of buur? Het eerste waar men vaak aan denkt, zijn de maaltijden, maar what about the beers?

Een groot aantal brouwers zorgt ieder jaar weer voor de heerlijkste kerstbieren: warm, kruidig en rijk van smaak. Je kunt het kerstfeest dan ook he-le-maal afmaken met een heerlijke, rijke kerstbier. Om het je makkelijk te maken hebben we een aantal van onze favoriete hieronder voor je op een rij gezet:

Brouwerij Het Anker – Gouden Carolus Christmas

10% – 75 CL

Het best verkochte bier van onze pop-up store in 2023: Gouden Carolus Christmas.
Meer dan 35 jaar lang hebben we het kerstbier moeten missen, maar in 2002 is de traditie van Brouwerij het Anker in ere hersteld en zijn ze opnieuw de Gouden Carolus Christmas gaan brouwen. En gelukkig maar voor ons. Want wat is dit een verrukkelijk biertje. Het bier typeert zich als een sterk, karaktervol donkerbruin bier met een alcoholpercentage van 10%. In augustus start het brouwproces van deze Gouden Carolus al, zodat het daarna enkele maanden kan rusten om tot een optimaal smaakevenwicht te komen, aldus Brouwerij het Anker. Door het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop, maakt dit kerstbier tot een bier van wereldniveau.

Je kunt hier kiezen voor:

Brouwerij Dubuisson Bush de Noël premium

12% – 75 CL

De Bush de Noël, gelanceerd in 1991, komt tegemoet aan de wens van consumenten op zoek naar een ideaal bier voor de feestelijke eindejaarsperiode.

De Bush de Noël, enkel op basis van mout, hop, kandijsuiker en water, is een gefilterd hoge gistingsbier met 12% alcohol volume. Door het gebruik van karamelmout ontwikkelt het bier een koperrode kleur en wordt het vol rond. De Bush de Noël dankt zijn fruitige smaak en subtiel hop-aroma aan de goed bestudeerde hop- samenstelling.

Dit in beperkte volume gebrouwen bier, is een klassieker tijdens de eindejaarsperiode.

Brouwerij en Distilleerderij Wilderen Cuvée Clarisse Whisky Infused

10,2% – 75 CL

De Whisky Infused van Brouwerij Wilderen is een samenvoeging van de Cuvée Clarisse en de Wilderen Wild Weasel Whiskey. Een robijnrood bier met subtiele aroma’s van bourbon en fruitige toetsen van vanille en zoethout.

Dit unieke bier is officieel uitgeroepen tot Beste Whisky Infused van België.


Brouwerij het Anker – Gouden Carolus Whisky Infused

11,7% – 75 CL

Ook Brouwerij het Anker heeft een heerlijke Whisky Infused. Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in het unieke bier, De Gouden Carolus Whisky Infused: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Brouwerij Jopen Brut Uiteinde

IPA – 6,5% – 75CL

Brut Uiteinde is een zeer droge IPA van Brouwerij Jopen. Mooi fris met fruitige smaken van witte druiven, door de gebruikte hopsoorten. Kortom, lekker sprankelend zoals een bubbelwijn. Zorg dit jaar voor een Brut Uiteinde met deze bubbelende Brut IPA. Door de vergisting van alle suikers krijgt deze IPA zijn droge ‘Brut’ karakter. Perfect om de kerstdagen in te luiden of in stijl het jaar mee af te sluiten.

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.