Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Blog > Evenementen > Thema’s voor een succesvolle bierproeverij bij jou thuis

Thema’s voor een succesvolle bierproeverij bij jou thuis

Delen

Zo, daar sta je dan. In de supermarkt of slijterij voor het bierschap. Maar nu? Je hebt met je vrienden afgesproken om een bierproeverij te houden bij iemand thuis, alleen weet je niet zo goed welke bieren je wilt gaan kiezen. Er staan tegenwoordig zoveel bieren in het schap, dat je het overzicht kwijt raakt.

Geen zorgen. De Bierfamilie.nl comes to the rescue! Wij hebben een negental thema’s bij elkaar gezet, waarmee jij samen met je vrienden een succesvolle bierproeverij op tafel kan zetten.

1. Blinde bierproeverij

Spreek met je vrienden af dat iedereen een aantal bieren meeneemt, maar niemand laat aan elkaar weten welke bieren gekozen zijn. Zet desnoods de bieren ingepakt met krantenpapier in de koelkast. Elke ronde pakt iemand zijn/haar eigen bier en schenkt deze in voor de rest. Daag je vrienden uit om de juiste bierstijl te raden!

2. Per bierstijl

Kies samen een bepaalde bierstijl en spreek daarbij af welke bieren jullie willen gaan kopen. Het zou namelijk zonde zijn als er bieren dubbel in het assortiment zitten van jullie bierproeverij. Tijdens de proeverij zelf kunnen jullie bijhouden welke bieren van de gekozen bierstijl jullie favorieten zijn. Als voorbeeld kun je bijvoorbeeld kiezen voor een IPA avond met ons IPA pakket.

3. Verschillende soorten bierstijlen

Ook kan je ervoor kiezen om allemaal verschillende bierstijlen bij elkaar te zoeken. Zo proef je op een middag/avond zo veel mogelijk soorten bieren. Misschien zit er wel eentje tussen waarvan je nooit gedacht had die lekker te vinden. Als voorbeeld hebben wij het Try-Out pakket, waarin verschillende soorten bierstijlen alvast bij elkaar gezocht zijn voor jou en je vrienden.

4. Bier en foodpairing

Drinken op een lege maag wordt vaak afgeraden. Dus nog leuker is om jullie bierproeverij uit te breiden met eten. Bier gaat, in tegenstelling tot wijn, met veel meer gerechten goed samen door het ruime aanbod van verschillende bierstijlen. Laat je creativiteit erop los en zoek samen met je vrienden uit of een bepaalde snack goed bij het bier past. Wil je liever nog niet experimenteren? Op onze website staan bij veel speciaalbieren aangegeven welke hapjes er goed bij passen.

5. Nooit eerder geproefde bieren

Wanneer jij en je vrienden eens uit jullie comfortzone willen stappen, raden wij jullie aan om eens te kiezen voor bieren die jullie nog nooit geproefd hebben. Bekijk het bierschap in de winkel/slijterij eens goed en neem wat anders. Je kunt op onze site bijvoorbeeld ook kiezen voor exclusieve bieren die niet makkelijk verkrijgbaar zijn.

6. Prijswinnende bieren

Wil je meer geïnspireerd raken door echte overwinnaars? Zoek dan met je vrienden alle prijswinnende bieren bij elkaar, zoals de bieren in ons Prijswinnend Bierpakket. Met een thema als deze ben je wel bijna 100% zeker van dat jullie goed gebakken zitten tijdens de bierproeverij. Op onze website staan ook uitslagen van verschillende bierwedstrijden (bijvoorbeeld van de World Beer Cup 2018 of de Dutch Beer Challenge 2018). Er zitten hier vast en zeker bieren tussen die het proeven waard zijn!

7. Bieren per land

Zijn jullie meer geïnteresseerd in een biercultuur van een land? Selecteer dan een aantal bieren waarvan de brouwerijen afkomstig zijn uit hetzelfde land. Misschien kunnen jullie wel het geheim ontdekken wat de biercultuur van een bepaald land zo typerend maakt. Van te voren zouden jullie alvast wat leuke anekdotes kunnen opzoeken over een bepaalde biercultuur, zodat jullie nog meer kennis kunnen delen met elkaar.

8. Bierproeverij met persoonlijke favorieten

Een van de allerleukste thema’s is wel het delen van je persoonlijke favorieten. Iedereen kiest daarbij zijn/haar top 3 beste bieren en laat aan elkaar deze bieren proeven. Het is erg leuk om je eigen keuzes te delen met anderen en je zult waarschijnlijk ook veel nieuwe bieren gaan proeven. Win-win situatie dus!

9. Bierproeverij van een gekozen brouwerij

Als laatste thema raden wij je aan om ook eens een groep bieren van een bepaalde brouwerij uit te zoeken. Grote kans dat je allemaal verschillende bierstijlen bij elkaar gezocht hebt. Met een thema als deze is het een leuke uitdaging om te zoeken naar overeenkomsten bij alle bieren. Heeft de brouwer voor alle bieren dezelfde hop gebruikt? Of herkennen jullie de gist in meerdere bieren? Proef bijvoorbeeld eens de bieren van De Scheldebrouwerij.

Met deze thema’s kun je zeker een aantal bieravondjes met je vrienden er op vooruit. Wil je onze tips lezen over het organiseren van gehele bierproeverij? Lees dan onze blog 5 tips voor een geslaagde bierproeverij thuis met je vrienden. Of heb je toch het gevoel dat er een thema ontbreekt voor een geslaagde bierproeverij met vrienden?

Delen

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.