Texelse Bierbrouwerij Vuurbaak

 2,29

Texels Vuurbaak (5,5%) is een fantastisch jubileumbier met aroma’s van amandel en karamel. Een donker bier met prachtige rode gloed.

22 op voorraad

Over Texelse Bierbrouwerij Vuurbaak

Texels Vuurbaak

Texels Vuurbaak is een jubileumbier gebrouwen in de stijl van de Ierse Red Ale. Ter ere van de 15e verjaardag van de brouwerij en de 150e verjaardag van de Texelse Vuurtoren is dit bier gebrouwen. Bij het uitschenken zie een heldere, koperkleurig speciaalbier met bovenop een witte schuimkraag. Dit bier is vooral bijzonder moutig met een verrassend hoppige toets. Bovendien proef je duidelijke tonen van karamel en amandel. De finish is licht bitter en rond. Met zijn alcoholpercentage is deze Ierse Red Ale absoluut niet zwaar te noemen. Dit bier drink je uit het Texels Voetglas die speciaal door de brouwerij is ontworpen. Wij adviseren om Texels Vuurbaak te drinken op een temperatuur van 6 graden Celsius. Natuurlijk in combinatie met één van de foodpairing tips!

Texelse Brouwerij

Sinds 1999 produceert de Texelse Brouwerij fantastische speciaalbieren. Texels Skuumkoppe is veruit het populairste bier en in vele horecazaken op de tap verkrijgbaar. De brouwerij produceert haar bieren met vooral natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf. Dat maakt deze brouwerij onderscheidend van andere ondernemingen. Inmiddels brengen ruim 25.000 bezoekers ieder jaar een bezoek aan de brouwerij. En dat is wat ons betreft echt een aanrader! Zoals aangegeven heeft de Texelse Brouwerij een prachtig jubileumbier gebrouwen: Vuurbaak. Samen met de beheerders van de vuurtoren van het eiland is voor deze Ierse Red Ale gekozen. En inmiddels niet meer weg te denken in de speciaalbierenwereld.

Ingrediënten Texels Vuurbaak

Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werken nu velen professionals onder leiding van een brouwmeester aan de Texelse bieren. Uniek van de Texelse Brouwerij is dat er een keuze is gemaakt om enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken van het eiland zelf. Zo gebruiken de brouwers enkel duinwater, gerst, tarwe, hop en giststam die op het eiland zelf te vinden is. Dus een puur product van het eiland zelf. Texels Vuurbaak bestaat uit onderstaande ingrediënten:

 • Duinwater
 • Gerstemout
 • Geroosterde gerst
 • Diverse hopsoorten (waaronder Cacadehop)
 • Gist

Beer Awards

In 2018 ontving de brouwerij met Texels Vuurbaak de tweede prijs voor het “populairste bier van Noord-Holland” op de NH-bierverkiezing. Een prachtige erkenning voor het vakmanschap van de brouwerij en haar brouwmeesters. Op dezelfde verkiezing heeft de brouwerij tevens een 2e prijs ontvangen in de categorie ‘licht’. Al met al een prachtig speciaalbier!

Foodpairing tips

Eigenlijk alle speciaalbieren gaan beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Samen met een lokale chefkok van het eiland hebben wij ons in Texels Vuurbaak verdiept. Daarbij is de conclusie dat je dit bier het beste kunt combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Pittige en belegen kazen
 • Vette visgerechten
 • Spareribs
 • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Texelse Bierbrouwerij Vuurbaak” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!

Informatie over Texelse Bierbrouwerij Vuurbaak

Extra informatie

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms