Texelse Bierbrouwerij Tripel

Texels Tripel (8,5%) is een karaktervol Tripel bier met een heerlijk zoetje en elegante hopbitterheid. Ideaal om samen met je vrienden te drinken!

Informatie over Texelse Bierbrouwerij Tripel

Extra informatie

Biersoorten

Kleur

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Texelse Bierbrouwerij Tripel

Texels Tripel

Texels Tripel is een klassieke tripel met een alcoholpercentage van 8,5%. Bij het uitschenken zie je een licht amberkleurig bier met bovenop een lichte schuimkraag. Daardoor doet het je denken aan de glans van koperen brouwketels. Maar ook heeft dit bier een kenmerkende zoetje en evenwichtige hopbitterheid. Daarom is dit bier een waar genot voor iedere liefhebber! Dit tripel bier is gebrouwen met Texels vakmanschap volgens de traditie van de Belgische abdijbieren. Je kunt dit bier het beste drinken uit het Texels Voetglas in combinatie met onze foodpairing tips. Wij adviseren om Texels Tripel te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius.

Texelse Brouwerij

Sinds 1999 produceert de Texelse Brouwerij fantastische speciaalbieren. Texels Skuumkoppe is veruit het populairste bier van de brouwerij. Omdat deze brouwerij haar bieren vooral brouwt met natuurlijke ingrediënten van het eiland zelf, heeft het al vele onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Aangezien de brouwerij inmiddels meer dan 25.000 bezoekers per jaar in het proeflokaal ontvangt, durven wij wel te stellen dat het zeer populair is. En dat is wat ons betreft zeker terecht! Daarnaast heeft het met Texels Tripel een fantastisch speciaalbier in huis.

Ingrediënten Texels Tripel

Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werken nu velen professionals onder leiding van een brouwmeester aan de Texelse bieren. Doordat de Texelse brouwerij enkel brouwt met natuurlijke ingrediënten onderscheidt het zich van andere brouwerijen. Onder andere het water, gerst, tarwe, hop en giststam komen van het eiland zelf. Dus een puur product van het eiland zelf. Texels Tripel bestaat uit onderstaande ingrediënten:

 • Duinwater
 • Gerstemout
 • Diverse hopsoorten
 • Gist

Foodpairing tips

Niet alleen gaan speciaalbieren beter smaken wanneer je deze combineert met de juiste gerechten. Ook krijg je hierdoor een euforisch gevoel. Vandaar dat wij samen met een lokale chefkok van het eiland ons hebben verdiept in Texels Tripel. Samenvattend is de conclusie dat je dit bier het beste kunt combineren met één van onderstaande gerechten:

 • Gerijpte kazen
 • Vette visgerechten
 • Gekruide vleesgerechten
 • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Texelse Bierbrouwerij Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
texels tripel

Texelse Bierbrouwerij Tripel

 2,49

Op voorraad

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms