St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Tripel

De St. Bernardus Tripel kent sterke fruitige aroma’s van banaan, groene appel, abrikoos, witte druif en kruidnagel. De volle witte schuimkraag maakt dit bier een waar genot!

Informatie over St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Tripel

Extra informatie

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Land

Over St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Tripel

St. Bernardus Tripel

De St. Bernardus Tripel is een erkend abdijbier gebrouwen door de Sint Bernardus Brouwerij. Het bier is mistig geel van kleur (bijna oranje) en heeft een volle witte schuimkop. In de neus zijn sterke fruitige aroma’s te herkennen van banaan, groene appel, abrikoos, witte druif en kruidnagel aanwezig. De verschillende mouten geven deze tripel een bijzonder zacht karakter. De St. Bernardus Tripel eindigt met een droge peperige bitterheid, zoals het hoort. Het alcoholpercentage van 8,0% is continue aanwezig maar zeker niet overheersend. Wij adviseren deze tripel te drinken op een temperatuur van 8 tot 10 graden Celsius in combinatie met één van onze gerechten die hieronder genoemd zijn in de foodpairing tips.

Brouwerij Sint Bernardus

Brouwerij Sint Bernardus is een brouwerij uit de plaats Watou (België). De bierbrouwerij is in 1945 opgericht om de bieren van Sint Sixtus (beter bekend als de Westvleteren) onder licentie te gaan brouwen. In 1992 werd de licentie niet verlengd en werd Brouwerij Sint Bernardus een zelfstandige brouwerij. Het voordeel is dat zij wel de kennis en kunde in handen hebben om volgens hetzelfde recept te gaan brouwen. De ingrediënten en het brouwproces zijn nog steeds hetzelfde als voor 1992. Het is daarom logisch dat de St. Bernardus Abt 12 vaak wordt vergeleken met Westvleteren. Brouwerij Sint Bernardus heeft de beschikking over eigen hoppenvelden. Daarnaast pompen zij het water van ongeveer 150 meter onder de grond omhoog. Deze ingrediënten zorgen er voor dat de St. Bernardus bieren altijd een eigen unieke karakter hebben. Met de St. Bernardus Tripel heeft de brouwerij nog een extra parel in handen!

Foodpairing tips met de St. Bernardus Tripel

Het is belangrijk om te weten welke gerechten je het beste kunt combineren bij het juiste bier. Verschillende smaken kunnen elkaar gaan versterken, waardoor je extra kunt genieten. Wij raden je aan om de St. Bernardus Tripel te combineren met één van onderstaande gerechten:

  • Pizza Margeritha
  • Pittige en belegen kazen
  • Makreel
  • Gorgonzola
  • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Tripel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

  • Shopnaam: Bierfamilie.nl
  • Verkoper Bierfamilie.nl
  • Adres:
  • Nog geen beoordelingen!
st bernarus tripel

St. Bernardus Brouwerij Abbey Ale Tripel

 2,49

Op voorraad

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms