BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Scheldebrouwerij Ginnegapper

Ginnegapper (8.7%) is de zesde Schelde Special. Een prikkelend ‘gin infused’ blond bier. Gebrouwen in samenwerking CATZ Distillers. Geniet van deze must have!

Extra informatie

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Brouwerij

Ginnegapper (Schelde Special 6)

Ginnegapper is de zesde Schelde Special. Twee ketels zijn bijeen gebracht voor een unieke bierbeleving. De stokende vrienden van CATZ Distillers zijn de scheppers van een heerlijke dry gin vol karakter en kruidigheid met een hoofdrol voor de citrusvrucht bergamot. Speciaal voor dit huwelijk brouwde Scheldebrouwerij een rond, vol en prikkelend blond bier, met een bite en voldoende ruimte voor harmonie. Absoluut een borrelbier bij uitstek. Ginnegapper (8.7%) is dan ook een uitgebalanceerde win-gin kruisbestuiving geworden tussen een zelfverzekerd bier en een scherpzinnige gin. Een samensmelting van kruidigheid, gepaste hoppigheid en onbescheiden volmondigheid. De botanicals en alcohol van de uitgesproken CATZ dry gin vloeien zalig samen met de body en moutigheid van het gerstenat. Het resultaat is een bijzonder blond bier dat zich ook goed leent voor verrassende beertails. Very ginteresting!

Scheldebrouwerij

In 1994 opende Scheldebrouwerij haar deuren in het Nederlandse Bergen op Zoom. Tijdens carnaval wordt deze stad ook wel ‘Krabbegat’ genoemd. Daarom werd al snel besloten om de krab als logo te gebruiken. Door de enorme vraag naar de Scheldebieren (vooral Zeezuiper en Lamme Goedzak), was de bierbrouwerij genoodzaakt om een andere vestiging te zoeken. Zij kwamen hierbij uit in het Belgische Hoogstraten, waar het in in 2007 een nieuwe vestiging opende. De Scheldebrouwerij is dus officieel een Belgische brouwerij, maar gevoelsmatig hoort deze toch ook wel een klein beetje bij Nederland. Ieder jaar komt de brouwerij met een limited edition. In april 2020 is dan ook Ginnegapper geïntroduceerd.

Ingrediënten Ginnegapper

Zoals hierboven vermeld is Ginnegapper een mooie kruisbestuivng tussen een scherpzinnige gin en een zelfverzekerd bier. Dit blond bier met een alcoholpercentage van 8,7% is tot stand gekomen in samenwerking met CATZ Distillers. De brouwmeesters van beide partijen hebben zeer nauw samengewerkt. En dat is terug te zien in het resultaat! In het brouwproces van dit blonde bier zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:

  • Water
  • Diverse mouten
  • Gist
  • Verschillende hoppen
  • Dry gin
  • Overige smaaktoevoegingen

Foodpairing tips: beertails

Speciaal voor de echte bierliefhebbers komen wij natuurlijk ook met de foodpairing tips. Ginnegapper leent zich er uitstekend voor om een prikkelende beertail te maken.  Een beertail is een cocktail op basis van bier en een feest op ieder terras. Voor de ingrediënten van verschillende beertails, zie de website van Scheldebrouwerij.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Scheldebrouwerij Ginnegapper” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scheldebrouwerij Ginnegapper

 2,59

Uitverkocht

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.