Duvel Moortgat Duvel

Duvel (8,5%) is het elite biertje van Brouwerij Moortgat. Deze klassieker geeft iedere bierliefhebber een zijdezacht mondgevoel. Met een royale schuimkraag is Duvel een lust voor het oog.

Informatie over Duvel Moortgat Duvel

Extra informatie

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Over Duvel Moortgat Duvel

Duvel

Duvel (8,5%) is het elite biertje van Brouwerij Moortgat. Deze klassieker kent een verfijnd aroma, een uitgesproken hopkarakter en een subtiele bitterheid. Bovenop het lichtgele bier ontstaat een enorme witte schuimkraag. Smaken als citroen, limoen en spicy-aroma’s geven dit zwaar blonde bier een enorme frisheid mee. Ondanks het hoge alcoholpercentage is het bier heerlijk fris en makkelijk drinkbaar. Een fijne pareling en zijdezacht mondgevoel onderscheidt dit bier van de andere Belgische bieren. Op bijna ieder terras en restaurant is deze Belgische klassieker verkrijgbaar. Wij adviseren om Duvel te drinken op een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius.

Brouwerij Duvel Moortgat

Brouwerij Duvel Moortgat is inmiddels één van de bekendste brouwerijen in de wereld. Met de klassieker Duvel heeft de brouwerij wereldwijde naamsbekendheid gekregen. Sinds 1871 is de familiebrouwerij al actief met het brouwen van dit bier. Oprichter Jan Leonardus Moortgat vestigde de brouwlocatie in de Antwerpse plaats Breendonk. Hoewel de brouwerij al tientallen jaren aan de top van de bierwereld staat is de brouwerij in de 21e eeuw begonnen met een aantal overnames. In 2006 is bijvoorbeeld Brasserie d’Achouffe overgenomen. Daarnaast is het Amerikaanse Boulevard Brewing Company in 2013 toegevoegd in de Duvel Moortgat Groep. Ook heeft Duvel Moortgat een belang genomen in het Amsterdamse Brouwerij ‘T IJ. Een ander bekend bier van de brouwerij is Vedett Extra White die ook bij Bierfamilie beschikbaar is.

Ingrediënten Duvel

De bierspecialisten controleren dagelijks het brouwproces. Door middel van verschillende smaakanalyses wordt de kwaliteit gewaarborgd. Uiteindelijk duurt het unieke brouwproces ongeveer 90 dagen. Water is het hoofdbestanddeel wat bier. Gerst is de belangrijkste grondstof. In de mouterij moet gerst eerst vijf dagen kiemen, waarna het mout overblijft. Vooral de bewaartemperatuur en kleur van het mout zorgen voor de unieke smaak. Ook de Sloveense en Tsjechische hopsoorten zorgen voor de verfijnde bitterheid. Nadat het bier voor de eerste keer is gegist worden er extra suikers toegevoegd. Hierdoor ontstaat de hergisting op de fles. Dit duurt in totaal 2 weken. Vervolgens worden de flessen in koude kelders gestald, waar het bier nog 6 weken verder rijpt en stabiliseert. Deze extra lange rijpingsperiode is uniek en draagt bij aan de verfijnde smaak en het zuivere Aroma. Hier een opsomming van de brouwingrediënten van Duvel:

 • Zuiver bronwater
 • Gerst
 • Saaz-Saaz hoppen
 • Styrian Golding hoppen
 • Gist
 • Extra suiker

 Foodpairing tips

De Bierista’s van Bierfamilie zijn op onderzoek gegaan. Wat is nou lekker bij Duvel? Wij hebben hier het antwoord:

 • Jonge- en romige kazen
 • Frisse salades
 • Vette visgerechten
 • Nederlandse bitterbal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Duvel Moortgat Duvel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
Duvel

Duvel Moortgat Duvel

 2,29

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms