Chimay Brouwerij Dorée Goud

Chimay Dorée Goud (4,8%) is een soepel blond bier. Je kunt genieten van verfrissende en kruidige hoparoma’s.

Informatie over Chimay Brouwerij Dorée Goud

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Land

Bierkenmerk

Over Chimay Brouwerij Dorée Goud

Chimay Dorée Goud

De Chimay Dorée Goud  is een heldere Trappist met een lichte schuimkraag. Dit speciaalbier wordt speciaal gebrouwen voor het kloostergemeenschap, de medewerkers van abdij Scourmont en haar gasten. Sinds kort is dit Blond Bier van 4,8% ook voor de consument te verkrijgen en hebben wij dit bier opgenomen in ons assortiment. Met de Chimay Doréé Goud kun je genieten van . Wij adviseren om de Chimay Dorée Goud te drinken in een Goblet glas op een temperatuur van ongeveer 6 tot 8 graden Celsius. Naast de Chimay Dorée Goud heeft de Bierfamilie.nl ook de andere Trappistenbieren van Brouwerij Chimay opgenomen in het assortiment, namelijk: Chimay Blauw Speciale en de Chimay Tripel Wit.

Brouwerij Chimay

De Trappistenbieren van Chimay worden gebrouwen in Abdij Notre-Dame de Scourmont. Dit is een Trappistenklooster waar de monniken het bier brouwen. Over de hele wereld zijn er slechts 11 brouwerijen die de naam ‘Trappist’ mogen dragen. We durven dus wel te stellen dat Brouwerij Chimay een bijzondere brouwerij is. De abdij/brouwerij heeft besloten on de monniken voor het grote publiek met rust te laten, dus is niet toegankelijk voor bezoekers. Daarentegen hebben ze het het café-restaurant-hotel van Espace Chimay opgericht waar je kunt genieten van een sfeervolle locatie, geweldige bieren en bijbehorende lekkernijen. Wanneer je een keer in de buurt bent adviseren wij zeker even een kijkje te gaan nemen om onder andere van de Chimay Doréé Goud te kunnen genieten.

Foodpairing tips:

De Chimay Dorée Goud kun je prima combineren met een aantal kazen. De smaakcombinatie van dit speciaalbier met één van onderstaande kazen is absoluut een aanrader:

  • Poteaupré kaas
  • Kaasplankje
  • Bitterbal

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chimay Brouwerij Dorée Goud” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

  • Shopnaam: Bierfamilie.nl
  • Verkoper Bierfamilie.nl
  • Adres:
  • Nog geen beoordelingen!
chimay doree goud

Chimay Brouwerij Dorée Goud

 2,69

Op voorraad

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Kleur
Land
Bierverpakking
cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms