Chimay Brouwerij Tripel Wit

De Chimay Tripel Wit (8,0%) is een Trappist met een mooie volle witte schuimkraag. Heerlijke fruitige smaken en een klein bittertje in de afdronk.

Informatie over Chimay Brouwerij Tripel Wit

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Land

Bierkenmerk

Over Chimay Brouwerij Tripel Wit

Chimay Tripel Wit

De Chimay Tripel Wit is een goudgele Trappist met heerlijke fruitige tinten, zowel qua smaak als qua kleur. In de smaak komen veel fruitige tinten naar voren, maar vooral die van druiven. Deze tripel kent een mooie volle witte schuimkraag en in de afdronk proef je een licht bittertje. Wij adviseren om de Chimay Tripel Wit te drinken in een Goblet glas op een temperatuur van ongeveer 6 graden Celsius. Naast de Chimay Tripel Wit hebben wij ook de Chimay Blauw Speciale en de speciaal voor monnik gebrouwen speciaalbier: Chimay Dorée Goud.

Brouwerij Chimay

De Trappistenbieren van Chimay worden gebrouwen door Brouwerij Chimay uit Henegouwen (België). Deze brouwerij is gevestigd in een trappistenklooster: Abdij Notre-Dame de Scourmont. Er zijn slechts 11 brouwerijen die wereldwijd de naam ‘Trappist’ mogen dragen. Brouwerij Chimay is dus zeker een bijzondere brouwerij. Daarnaast was het de allereerste bierbrouwerij die ook de naam Trappist op het etiket heeft doorgevoerd. De brouwerij zelf is niet toegankelijk voor bezoekers, maar het café-restaurant-hotel van Espace Chimay wel.

Foodpairing tips:

De Chimay Tripel Wit is heerlijk te drinken bij een aantal gerechten. De smaakcombinatie van dit speciaalbier met één van onderstaande gerechten is verrukkelijk:

  • Steak
  • Broodje bal
  • Gehaktbrood
  • Asperges

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chimay Brouwerij Tripel Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

  • Shopnaam: Bierfamilie.nl
  • Verkoper Bierfamilie.nl
  • Adres:
  • Nog geen beoordelingen!
chimay tripel wit

Chimay Brouwerij Tripel Wit

 2,69

Op voorraad

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms