Zoek
Sluit dit zoekvak.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Budelse Brouwerij Budels Zware Dobber

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Budelse Brouwerij

Budelse Brouwerij Budels Zware Dobber

Budels Zware Dobber is een zwaar blond bier. Verrassend fris met in de afdronk een klein zoetje. Het is een zware variant op een blond bier en is robuust en biologisch van aard.

 2,69

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU c8488ad3a197 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Budels Zware Dobber

Budels Zware Dobber is een zwaar blond bier met een alcoholpercentage van 8,5%. Eigenlijk zelfs een tripel bier. Aroma’s van bloemen en geroosterd hout voeren de boventoon. Bovenop het goudgele brouwsel ontstaat een witte schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk het bloemige karakter, waardoor het bier goed doordrinkbaar blijft. De afdronk kent een klein zoetje, maar toch met een verfijnde bitterheid. Wij adviseren om de Budels Zware Dobber te drinken op een temperatuur van 10 graden Celsius.

Budelse Brouwerij

Vlakbij de Belgische Grens ligt het plaatsje Budel. Hier is de Budelse Brouwerij gevestigd. Opgericht in 1870 door Gerardus Arts onder de naam ‘de Hoop’, in de hoop dat alles goed zou gaan. Van origine is de brouwerij een echte pilsbrouwerij, maar sinds 1985 brouwt het veel verschillende bieren. Zo zijn de Budels Lentebock en de Budels Herfstbock ook ontzettend populair. Inmiddels is de brouwerij in het bezit van de vierde generatie en brouwt het meer dan 20 verschillende bieren. Ben je in de buurt? Dan raden wij zeker de excursie van de brouwerij aan! Wellicht tik je dan een mooie Budels Zware Dobber op zijn kop…

Ingrediënten Budels Zware Dobber

Het huidige pand bestaat al sinds 1963. Op de eerste verdieping staat de schrootmolen, waardoor de geschrote mouten d.m.v. de zwaartekracht een verdieping lager in de ketels kan worden gebracht. Midden op het terrein staat de eigen waterbron. Vanaf ongeveer 80 meter uit de grond wordt het water opgepompt. Dit water is afkomstig uit de Ardennen en wordt door de vele grondlagen op een natuurlijke wijze gezuiverd. In het brouwproces van Budels Zware Dobber zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
  • Natuurlijk gezuiverd water uit de Ardennen
  • Diverse mouten
  • Verschillende hoppen
  • Gist
  • Andere smaaktoevoegingen

Foodpairing tips

Budels Zware Dobber gaat nog beter smaken wanneer je dit bier combineert met de juiste gerechten. En daarom zijn wij voor jullie op onder gegaan. Wij adviseren om dit bier te combineren met één van onderstaande hapjes of gerechten:
  • Tapas gerechten
  • Oude kaas
  • Pittige snacks

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Budelse Brouwerij

Biersoorten

Soort bierglas

Kleur

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Budelse Brouwerij Budels Zware Dobber” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.