Bruut Bier Gajes

Bruut Gajes is een stevig gehopt bier met zuivere, bittere citrussmaken. De bijzondere technieken van het dry-hopping maakt dit bier echt uniek.

Informatie over Bruut Bier Gajes

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Over Bruut Bier Gajes

Bruut Gajes

Dit bier is niet voor watjes. Bruut Gajes is een stevig gehopt bier, met een lichte body en met een smakelijk citrusprofiel. Deze tripel heeft een stevige witte schuimkraag en drinkt ondanks de stevige hop toch gemakkelijk weg. In de afdronk van is een aangenaam bittertje terug te vinden. Bruut Gajes bevat een fraaie blend van Europese hop en Amerikaanse C-hoppen. Tijdens de lagering heeft het jongbier dry-hopping ondergaan. Dry-hopping (drooghoppen of koudhoppen) is een techniek die vooral aromatische componenten uit de hop toevoegt aan Bruut Gajes en daarmee een bijzonder krachtige hop-gelaagdheid geeft. Deze combinatie zorgt er voor dat deze stoere tripel van Brouwerij Bruut zich onderscheid ten opzichte van andere brouwerijen. Dit speciaalbier is fris & fruitig en heeft dus een aangename bittere afdronk. Voor de stoere bierdrinker is dit echt een aanrader.

Brouwerij Bruut

Brouwerij Bruut is een onafhankelijk en duurzaam opererende bierbrouwerij uit Amsterdam. In het voormalige havengebied van Amsterdam (Cruquiusgebied in Amsterdam Oost) vestigt in 2018 de nieuwe locatie van de brouwerij. Na dat de verbouwing is afgerond en de brouwinstallatie is geplaatst, zal de locatie zijn uitgerust met een prachtige duurzame brouwerij, een groot terras en proeflokaal. Brouwerij Bruut vindt het leuker om te experimenteren met verschillende recepten en ingrediënten dan één bier op grote schaal te gaan brouwen. Enkel de Bruut Gajes en Bruut Saison kan wel continue worden geleverd. De overige bieren van Brouwerij Bruut zullen in beperkte oplage worden gebrouwen om bijzondere creaties te kunnen blijven leveren.

Ingrediënten Bruut Gajes

Het doel van Brouwerij Bruut was om een zwaar blonde tripel te brouwen, welke niet te zoet is. Dat is absoluut gelukt met de Bruut Gajes! De bierbrouwers hebben dit speciaalbier gebrouwen door bijzondere ingrediënten toe te passen in het brouwproces. Zie hier onder welke bijzondere ingrediënten zijn gebruikt:

 • Europese hop
 • Amerikaanse C-hoppen
 • Gerstemout
 • Caramout
 • Koriander

Beer Awards Bruut Gajes

In 2014 besloot Brouwerij Bruut om de eerste bieren op grote schaal te gaan brouwen via een externe brouwinstallatie van Brouwerij De Praght in Dronten. Inmiddels heeft de brouwerij een eigen installatie en kan het concept van de Bruut Gajes op eigen locatie worden voortgezet. Ondanks dat de brouwerij nog niet heel lang zelfstandig aan het brouwen is, mocht het wel al een aantal mooie onderscheidingen ontvangen van de nationale vakjury:

 • Dutch Beer Challenge – Goud (2016) –> in de categorie zwaar blond
 • Het beste bier van Nederland (2016)

Foodpairing tips Bruut Gajes

Het is altijd leuk om bier te proeven in combinatie met verschillende gerechten. De smaakimpressie kan hierdoor net even anders zijn. Wij als Bierfamilie.nl zijn de moeilijkste niet en zijn uitgebreid op onderzoek gegaan. De Bruut Gajes kun je het beste proeven/drinken met één van onderstaande gerechten:

 • Kaasplankje (bij voorkeur pittige oude kaas)
 • Gegrilde steak van de BBQ

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bruut Bier Gajes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Informatie verkoper

 • Shopnaam: Bierfamilie.nl
 • Verkoper Bierfamilie.nl
 • Adres:
 • Nog geen beoordelingen!
Bruut Gajes

Bruut Bier Gajes

 3,09

Uitverkocht

cropped cropped logo bierfamilie wit e1640700242453 1

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.

NIX18 pms