Search
Close this search box.

Taal

Login / meld je aan

Home > Winkel > Bruut Bier Saison

Beoordeeld met een:

9,6

Aangeboden door: Bruut Bier

Bruut Bier Saison

Bruut Saison is een eigentijdse versie van een klassieke Belgische saison. Een kurkdroog bier met Europese hoppen en funky gist.

 3,09

Uitverkocht

Voeg toe aan favorietenlijst
Voeg toe aan favorietenlijst
SKU afe4601f9ef0 Categorieën ,

Waarom bestellen bij Bierfamilie?

Beschrijving

Bruut Saison

Bruut Saison is een kurkdroge Saison met een alcoholpercentage van 5,5%. Dit bier is goudgeel van kleur met bovenop een elegante, witte schuimkraag. Tijdens de eerste slok proef je duidelijk de Europese hoppen en funky gist. De afdronk is ontzettend droog, waardoor je dit bier als een echte dorstlesser kan aanschouwen. Samenvattend een fruitig bier, met een prikkelend bittertje in de afdronk. Wij adviseren om de Bruut Saison te drinken op een temperatuur van 8 graden Celsius in combinatie met één van de foodpairing tips.

Brouwerij Bruut

Brouwerij Bruut is opgericht door boezemvrienden Sander en Ward. Sinds 2014 brouwen de kompanen op grote schaal. Niet de afzet wordt belangrijk geacht, maar vooral de passie om een goed bier te brouwen. Alleen hierdoor krijg je de waardering van de bierliefhebber. En de afzet komt vanzelf wel. Vanaf 2016 is het snel gegaan met de brouwerij. Met Bruut Gajes ontving de brouwerij een gouden medaille op de Dutch Beer Challenge. En met Bruut Saison ontving de brouwerij een zilveren medaille op de NH Bierverkiezing 2016. Inmiddels is Brouwerij Bruut dan ook niet meer weg te denken in de bierwereld.

Ingrediënten Bruut Saison

Opvallend is het brouwproces die Brouwerij Bruut hanteert. Bijna met alle bieren wordt de methode van dryhopping toegepast. Hierdoor ontstaat er net even iets andere smaken dan bij reguliere bieren. In het brouwproces van Bruut Saison zijn onderstaande ingrediënten gebruikt:
  • Water
  • Gerstemouten
  • Saaz hoppen
  • Cascade hoppen
  • Funky gist

Foodpairing tips

Speciaalbieren gaan nog beter smaken wanneer je dit combineert met de juiste gerechten. Daarom zijn wij voor jullie op onderzoek gegaan. Tijdens een hilarische avond hebben we het bier uitgebreid geproefd. Een lokale kok maakte het feest compleet met verschillende hapjes. Dit zijn de gerechten die wij bij de Bruut Saison kunnen aanbevelen:
  • Jong- en belegen kazen
  • Frisse salades
  • Witte asperges
  • Kip en andere gevogelte
  • Witvis

Extra informatie

Extra informatie

Brouwerij

Bruut Bier

Biersoorten

Land

Bierverpakking

Gisting

Beoordelingen

Beoordelingen

Wees de eerste die “Bruut Bier Saison” beoordeelt

Your email address will not be published.

Kwaliteit
Prijs
Service

ReviewX

E.g.: https://www.youtube.com/watch?v=HhBUmxEOfpc

Er zijn nog geen beoordelingen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.