Westmalle Tripel
Westmalle Tripel staat ook wel bekend als de moeder aller Tripels. Het is een buitengewoon elegant en complex bier, die voor het eerst in 1934 werd gebrouwen. In 1956 hebben de monniken het recept nog aangepast, maar sindsdien is de receptuur onveranderd. Om optimaal te kunnen genieten, dient dit bier met de grootste aandacht gedronken te worden. Wanneer dit trappistenbier wordt uitgeschonken ontstaat een goudkleurig en licht troebel bier met een bijbehorende witte schuimkraag. Deze
tripel combineert flinke fruitige aroma’s met een aangename kruidigheid. Je proeft duidelijk hinten van rijpe banaan en verschillende kruiden. Ons advies is om de
Westmalle Tripel te drinken op een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. Wacht niet te lang en geniet van één van de beste Tripels ter wereld!
Brouwerij Westmalle
De bieren van Westmalle worden gebrouwen door een trappistenbrouwerij in de Abdij van Westmalle in België. De oorspronkelijk naam van deze brouwerij is ‘Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Het Heilig Hart van Jezus’ en is in 1794 opgericht. De Internationale Vereniging Trappist heeft de
Westmalle Tripel en de Westmalle Dubbel het officiële certificaat ‘Authentic Trappist Product’ gegeven. Brouwerij Westmalle verdiende onder andere haar sporen als pionier in het ontwikkelen van nieuwe bierstijlen. De
Westmalle Dubbel was bijvoorbeeld het eerste Dubbel Bier van de wereld. Of het ook de beste is in haar soort, laten we graag aan jouw oordeel over. De brouwerij van Westmalle is helaas niet toegankelijk voor bezoekers, om de dagorde van de monniken niet te storen.
Ingrediënten Westmalle Tripel
Van oorsprong werden de
Westmalle Bieren enkel gebrouwen door de monniken. Inmiddels maakt de brouwerij gebruik van externe bierbrouwers, maar houden de monniken uiteraard een oogje in het zeil. Dit bier gist drie weken na op de fles. Hierdoor ontstaat na verloop van tijd een bezinksel van dode gistcellen op de flessenbodem. Om tot het eindresultaat te komen van de
Westmalle Tripel maakt de brouwerij gebruik van onderstaande ingrediënten:
- Water (wordt opgepompt uit 60 meter diepte en bewerkt tot zuiver water)
- Gerstemout
- Gist
- Hop
- Diverse kruiden
Beer Awards Westmalle Tripel
Brouwerij Westmalle heeft met de
Westmalle Tripel inmiddels onderstaande onderscheidingen ontvangen:
- Beste bier van de wereld (2005) –> uitgekozen door de lezers van de New York Times
- Gouden medaille – World Beer Cup (2012) –> in de categorie Belgian Style Tripel
Foodpairing tips
De
Westmalle Tripel is prima te combineren met de volgende gerechten:
- Stoofvleesgerechten
- Vette visgerechten
- Pittige en belegen kazen
- Zoete desserts
Wees de eerste die “Brouwerij Westmalle Trappist Tripel” beoordeelt