BLACK FRIDAY DEALS - HET HELE WEEKEND MINIMAAL 10% KORTING OP ALLE BIEREN & PAKKETTEN

Brouwerij Westmalle Trappist Dubbel

Westmalle Dubbel (7,0%) is een erkende Trappist. Dit speciaalbier heeft heerlijke fruitige smaken van banaan en karamel. Geniet van het zachte mondgevoel en lange droge afdronk van deze klassieker.

Extra informatie

Brouwerij

Biersoorten

Bierverpakking

Gisting

Westmalle Dubbel

Westmalle Dubbel is het eerste dubbel bier ter wereld. De naam ‘de dubbel’ werd uiteindelijk de naam voor een nieuwe bierstijl. Het bier wordt al sinds 1856 gebrouwen in de Abdij van Westmalle. In 1926 werd de receptuur gewijzigd, welke nu nog steeds van toepassing is. Dit trappistenbier bevat dankzij de nagisting op de fles een rijke en complexe smaak. Deze worden gekenmerkt door heerlijke fruitige aroma’s van karamel en rijpe banaan. Daarnaast zijn de tonen van gebrande mout flink aanwezig. Dit speciaalbier is roodbruin van kleur en heeft een mooie volle crèmekleurige schuimkraag. Maar de belangrijkste beleving is de afdronk. De Westmalle Dubbel geeft je een zacht mondgevoel en een lange droge afdronk. Drink dit bier op een temperatuur van ongeveer 8 graden Celsius en geniet optimaal van deze klassieker.

Brouwerij Westmalle

De bieren van Westmalle worden gebrouwen door een trappistenbrouwerij in de Abdij van Westmalle (België). De eerste naam van deze brouwerij is ‘Abdij Onze-Lieve-Vrouw van Het Heilig Hart van Jezus.’ Inmiddels heeft de in 1794 opgerichte brouwerij de naam gewijzigd naar Brouwerij Westmalle. De Internationale Vereniging Trappist heeft voor de Westmalle Tripel en de Westmalle Dubbel het officiële certificaat ‘Authentic Trappist Product’ afgegeven. Brouwerij Westmalle verdiende onder andere haar sporen als pionier in het ontwikkelen van nieuwe bierstijlen. De Westmalle Dubbel was bijvoorbeeld het eerste Dubbel Bier van de wereld. Of het ook de beste is in haar soort, laten we graag aan jouw oordeel over. Helaas is de brouwerij niet toegankelijk voor bezoekers, om de dagorde van de monniken niet te storen.

Ingrediënten Westmalle Dubbel

Oorspronkelijk werden de Westmalle Bieren enkel gebrouwen door de monniken. Inmiddels heeft Brouwerij Westmalle de hulp ingeschakeld van externe bierbrouwers. Deze bierbrouwers worden uiteraard gecontroleerd door de monniken. Om tot het eindresultaat te komen van de Westmalle Dubbel maakt de brouwerij gebruik van onderstaande ingrediënten:

  • Water (wordt opgepompt uit 60 meter diepte en bewerkt tot zuiver water)
  • Gerstemout
  • Gist
  • Hop
  • Diverse kruiden

Foodpairing tips

De Westmalle Dubbel is prima te combineren met:

  • Gegrilde vleesgerechten
  • Pittige en belegen kazen
  • Pure chocolade
  • Zoete desserts

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Brouwerij Westmalle Trappist Dubbel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Brouwerij Westmalle Trappist Dubbel

 2,39

6 op voorraad

Beoordeeld met een:

9,6

Biersoorten
Brouwerij
Bierkenmerk
Allergenen
Bierverpakking
Land
Kleur
Gisting
Inhoud Bierpakket

Ben je 18 jaar of ouder?

Wij verkopen niet onder de 18 jaar.